Spanje: Courgetteprijzen verdubbelen binnen een week tijd

De lagere temperaturen in de Spaanse provincie Almeria zijn gunstig geweest voor vrijwel alle gewassen. Telers zaten al te wachten op deze verandering in het weer, en dat heeft geresulteerd in hogere prijzen voor alle tuinbouwproducten.

De courgetteprijzen zijn het meest toegenomen en staan nu boven de 2 euro per kilo. Koudere temperaturen en de effecten van een virus leidden tot dalingen in productie. Fijne courgettes hebben een prijs van 2.20 euro per kilo. Dikke courgettes schommelen tussen 1,80 en 2,10 euro per kilo.

De komkommerprijzen zijn ook hoger. Franse komkommers zitten tussen 0,40 en 0,60 Euro en korte zwarte komkommers hebben een initiële prijs van 0,67 Euro en een uiteindelijke veilingprijs van 0,50 euro / kilo.

De aubergineprijzen zijn ook beïnvloed. De gestreepte variëteit zit tussen 1,20 en 1,40 euro / kilo. De tomaten schommelen tussen 0,30 en 0,55 Euro / kg; Peertomaten zitten rond de 0,40 Euro en de trostomaten op 0,45 Euro / kilo.

Bij paprika zijn de prijzen ook verbeterd. De Italiaanse zitten tussen 0,40 en 0,60 Euro, de Groene Lamuyo op 0,60 Euro en de Rode Lamuyo tussen 0,40 en 0,68 euro / kilo. Gele California paprika is gestegen naar 0,70 Euro en de Groene Californië naar 0,68 euro per kilo.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.