Koreaanse culinaire dampen boven het Westland

Koreaanse kookworkshops bij Koppert Cress

Donderdag en vrijdag gaf de Koraanse Ms. Jia Choi, in het Westlandse Monster, twee workshops ter promotie van de Koreaanse keuken in Nederland. Op speciale uitnodiging van vijf bedrijven was de gerenommeerde chef speciaal naar Nederland gekomen om de Nederlandse gastronomie kennis te laten maken met de unieke en uitgesproken technieken en smaken van de Koreaanse keuken.

Een aantal chefs nam deel aan een tweetjam, waarbij ze, na een introductie tot de Koreaanse keuken, zelf gerechten kon bereiden. De sympathieke Ms. Choi zorgde voor geanimeerde toelichting en uitstekende begeleiding bij de voorzichtige eerste stappen op dit relatief onbekende terrein.

Vrijdag was gereserveerd voor een demonstratie waarin Ms. Choi een aantal gerechten bereidde en hierbij ook dieper kon ingaan op de facetten en smaken van de Koreaanse keuken. Voor belangstellende chefs, die niet in de gelegenheid waren om naar het Westland te komen, was er de mogelijkheid om het gehele gebeuren via livestream te volgen en via de sociale media te reageren.Mevrouw Choi (Ph.D) is president van O'ngo Food Communications en een begrip in Korea. Zij zet zich in voor verschillende organisaties wereldwijd ter promotie van de Koreaanse keuken. Ms Choi was op verzoek van Fresh Retail, Koppert Cress, Rungis, Nice 2 Meat, Jan van As en met medewerking van de Koreaanse ambassade naar Nederland gekomen om de Koreaanse keuken te promoten. Met uitzondering van de USA, waar een grote Koreaanse gemeenschap leeft, is de Koreaanse keuken relatief onbekend is de rest van de wereld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.