



Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
- Omzet Vershal Boontjes in drie jaar tijd naar ruim 3,5 miljoen euro
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- Eerste komkommers van Qcumber bij The Greenery geveild voor Kika
- "We bieden overzeese producenten met een totaalpakket toegang tot de Europese markt”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Koreaanse culinaire dampen boven het Westland
Koreaanse kookworkshops bij Koppert Cress
Een aantal chefs nam deel aan een tweetjam, waarbij ze, na een introductie tot de Koreaanse keuken, zelf gerechten kon bereiden. De sympathieke Ms. Choi zorgde voor geanimeerde toelichting en uitstekende begeleiding bij de voorzichtige eerste stappen op dit relatief onbekende terrein.
Vrijdag was gereserveerd voor een demonstratie waarin Ms. Choi een aantal gerechten bereidde en hierbij ook dieper kon ingaan op de facetten en smaken van de Koreaanse keuken. Voor belangstellende chefs, die niet in de gelegenheid waren om naar het Westland te komen, was er de mogelijkheid om het gehele gebeuren via livestream te volgen en via de sociale media te reageren.
Mevrouw Choi (Ph.D) is president van O'ngo Food Communications en een begrip in Korea. Zij zet zich in voor verschillende organisaties wereldwijd ter promotie van de Koreaanse keuken. Ms Choi was op verzoek van Fresh Retail, Koppert Cress, Rungis, Nice 2 Meat, Jan van As en met medewerking van de Koreaanse ambassade naar Nederland gekomen om de Koreaanse keuken te promoten. Met uitzondering van de USA, waar een grote Koreaanse gemeenschap leeft, is de Koreaanse keuken relatief onbekend is de rest van de wereld.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2023-01-03 "De MacGyver van de AGF-producten" wil het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan
- 2023-01-02 "Vega en vegan uitgelegd: Nederland in cijfers"
- 2022-12-22 Duitse Alfafood stevent nu af op omzet € 60 mln
- 2022-12-22 McDonald's kampt met tekort aan sinaasappelsap
- 2022-12-21 Tekort aan sla in VS kost Olive Garden 4 tot 5 miljoen dollar
- 2022-12-15 "Groenten zijn een geschenk in desserts"
- 2022-12-08 Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over
- 2022-12-08 Gezondere en duurzamere voeding in zorg en horeca leidt tot meer tevredenheid
- 2022-12-07 Onzekerheid over continuïteit bedrijf in horeca toegenomen
- 2022-12-07 “We liften mee op de groei van de regio Eindhoven"
- 2022-12-06 Compass Group benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director voor Nederland
- 2022-11-30 HelloFresh brengt nieuwe menucategorie 'Klimaatbewust' naar Nederland