Enorme ravage in Sardinië: veel oogsten vernietigd

Het noodweer op het Italiaanse eiland Sardinië begint haar tol te eisen en de situatie is nog steeds kritiek. De cycloon Cleopatra heeft al aan 16 mensen het leven gekost. Cleopatra raasde begin deze week over het eiland en ging gepaard met hevige regenval. De gevolgen zijn desastreus voor veel sectoren. Ook de landbouw heeft veel schade ondervonden. De omvang van het verlies is nog niet in te schatten, maar er wordt gesproken over volledige oogsten die zijn weggevaagd door de wind en regen."De Italiaanse telersvereniging CIA heeft ongeveer 900.000 leden en is druk bezig met het onderzoeken van de schade. De telersvereniging geeft aan dat heel veel grond is overstroomd en veel bedrijven ernstige schade hebben opgelopen. Veel telers zitten met de handen in het haar. Volgens een woordvoerder van telersvereniging Arpos, die ongeveer 200 leden telt, zijn veel leden enorm geraakt. "We hebben nog lang niet van iedereen wat gehoord, maar de informatie die we hebben is schokkend. Het tomatenseizoen is een eind afgelopen, maar op dit moment staan er veel artisjokken en andere groenten die nu beschadigd of weg zijn."Verloren oogsten
Een woordvoerder van het bedrijf Cosco Fortunato uit Cantazaro geeft aan dat ze midden in het seizoen zaten van broccoli, rapen, tomaten, paprika, aubergine, courgettes en aardbeien. Daarvan is ongeveer 70% verloren gegaan. Bijna alles is onder water gelopen en we weten nog niet hoe het land zal herstellen." Volgens een teler vlakbij de rivier Neto is de situatie zeer ernstig. "Alle velden zijn hier overstroomd. Het is nog te vroeg om de schade in te schatten, maar als het blijft regenen, is de oogst van spinazie en venkel verloren."Op Sardinië viel in een etmaal plaatselijk 44 centimeter regen: de helft van normaal de jaarlijkse hoeveelheid. De regen bracht modderstromen op gang die sommige wegen onbegaanbaar maakten. De verwachting is dat het voorlopig nog blijft regenen.
Onze collega's van Freshplaza.it maakten een uitgebreide reportage van de ramp op het eiland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.