Norbert Röhl, Edeka, over pilot-project Best Fresh Group, Frankort & Koning, The Greenery en Nature’s Pride

“Uiteindelijk gaat hele AGF-sector aan de slag met GS1”

Tholen - Vier Nederlandse bedrijven gaan in een pilot digitale informatie uitwisselen met Edeka. Best Fresh Group, Frankort & Koning, The Greenery enNature's Pride stellen hun GS1-datapools beschikbaar voor digitale uitwisseling met de Duitse retailer. Gisteren, tijdens het Frug I Com congres, vertelde Norbert Röhl van Edeka meer over dit project.

Norbert Röhl is bij Edeka op Duits, Europees en wereldwijd gebied bezig met de invoering van GS1-standaarden in de groenten en -fruitsector. Daarmee wordt samengewerkt met Frug I Com en GS1-organisaties in verschillende landen. "Zonder de juiste data realiseren we onnodige kosten en dus geen concurrerende prijzen voor ons product. Dan eindigen we met ontevreden klanten en dat kost ons geld", vindt Röhl en daarom is Edeka aan de slag met data-standaardisatie. De GPC (productclassificatie) , GTIN (artikelcode)en GLN (locatiecode) worden komende maanden integraal ingevoerd.

Er is een GTIN-gids geschreven, een basis waarop iedereen met het systeem aan de slag kan. Binnen verschillende pilots delen leveranciers al informatie volgens de GS1-standaarden. Daarmee belandt informatie die een keer ingevoerd wordt, direct op dezelfde wijze bij de hele keten.
Het uitleggen van GS1 kost best wel wat tijd en momenteel wordt nog niet alle data ondersteund door de GDSN datapools – iets wat binnenkort waarschijnlijk uit de wereld is. En zelfs met deze puntjes is de kwaliteit van de data enorm verbeterd. "We zien dat het aantal fouten in de informatie enorm afgenomen is. In deze Fresh Food Pilots realiseren we meer, betere kwaliteit data en minder fouten in de GTIN", concludeert Röhl.

Nederlandse pilot
In Nederland is er deze week een pilotproject van start gegaan met The Greenery, Frankort & Koning, Nature's Pride en de Best Fresh Group. Ook in Spanje zijn bedrijven met het systeem aan het werk. Volgens Röhl is dit nog maar het begin. "Iedereen loopt gelijk met elkaar. Het is een kwestie van tijd voordat iedereen hiermee aan de slag gaat of moet."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.