Italië: Lage vraag radijs uit Duitsland door hoge temperaturen

Het Italiaanse bedrijf Ottaviani, gevestigd in Terracina (Lazio), werd opgericht in 1997 en bezit momenteel 15 hectare kassen. Ottaviani produceert hoofdzakelijk radijsjes. Het bedrijf exporteert 99,9% van haar productie naar Duitsland via de Cooperativa Stern in Sabaudia. De afzetkanalen zijn Duitse retailers zoals Lidl en Kaufland.

De totale productie ligt tussen de 70 en 80 miljoen bossen. "Omdat de temperaturen recent nogal hoog zijn geweest, is Duitsland als afnemer afgehaakt omdat hun eigen productie nog beschikbaar is. Prijzen zijn daarom erg laag en de verkoop gaat traag," zegt Raffaele Ottaviani, eigenaar van het bedrijf. "We wachten nu af wat de consument wil."

Omdat het een gewas is dat lage temperaturen nodig heeft, zijn de bladeren op het moment een beetje klein. "Daarnaast moesten we netten tegen bladluis en andere insecten inzetten. We gebruiken nagenoeg geen gewasbeschermingsmiddelen, aangezien we voor biologische teelt gaan. Dit ondanks het feit dat we nog steeds het certificaat niet hebben."

"Ons doel is altijd de handhaving van de hoge kwaliteit van het product. De belangrijkste concurrentie komt uit Spanje, Marokko en andere bedrijven in onze regio."


Contact:
Raffaele Ottaviani
Azienda Ottaviani
Terracina (LT)
Cell.: (+39) 328 6644477
Email: info@aziendaottaviani.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.