80% zelf verantwoordelijk voor keuzen uienras

Afnemende partij op 13% van uienbedrijven doorslaggevend bij rassenkeuze

Ruim 80% van de Nederlandse uientelers is zelf verantwoordelijk voor de keuze van het uienras dat het komende jaar wordt geteeld. De afnemende partij is op ca. 13% van de uienbedrijven doorslaggevend bij de uiteindelijke rassenkeuze. De meerderheid van de uientelers selecteert in de wintermaanden het uienras.Dit blijkt uit de resultaten van de AkkerbouwScanner 2013 die AgriDirect in januari en februari heeft uitgevoerd. In opdracht van een vooraanstaand leverancier van uienzaad zijn aan een selectie van ca. 750 uientelers (zaai- en pootuien) met minimaal 5 hectare uien vragen voorgelegd over de rassenkeuze.Wintertijd kiestijd
Het voorjaar is het zaaiseizoen voor de zaaiuienrassen. In de wintermaanden wordt echter al besloten welk ras er in het komende jaar geoogst gaat worden. 16,9% van de uientelers kiest al in december het uienras. In januari maakt 46,7% de keuze en in februari hakt 18,9% van de uientelers de knoop door.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.