Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn blijft in België en verdubbelt aantal winkels

Supermarktketen Albert Heijn blijft in België aanwezig en zal in Vlaanderen de komende jaren naast de huidige 40 winkels zo'n 30 tot 50 nieuwe winkels openen. Ook Delhaize zal nieuwe winkels openen en gaat daarnaast afhaalpunten van Bol.com in haar winkels opnemen. Door de expansie van beide ketens te coördineren, wil Ahold Delhaize onnodige kannibalisatie vermijden. 

Ahold Delhaize heeft vastgesteld dat beide formules erg complementair zijn. Delhaize trekt meer een publiek dat voor de winkelervaring gaat en een kwalitatief assortiment wil. Albert Heijn scoort beter bij een prijsgevoelig publiek door nadruk te leggen op 'Hollandse prijzen'. De keten heeft ook een ander assortiment dan Belgische supermarkten.

Delhaize
De komende drie tot vier jaar ziet Delhaize mogelijkheden om tot 300 winkels van Delhaize in België toe te voegen. Het gaat om mogelijk 100 supermarkten en 200 stadswinkels, waarvan een groot aantal van de stadsformule Delhaize Fresh Atelier. Een formule die ook warme maaltijden biedt en ook een belangrijk afhaalpunt voor onlineklanten wil zijn. Delhaize zei eerder dat het ruimte ziet voor 200 van die stadswinkels.

Albert Heijn
Maar ook Albert Heijn blijft winkels openen. Albert Heijn is nu alleen in Vlaanderen met supermarkten aanwezig en dat blijft voorlopig zo. De planning voorziet in het toevoegen van 30 tot 50 supermarkten in 3 jaar. Dat betekent dat Albert Heijn zou verdubbelen van 40 supermarkten naar circa 80. Voorlopig blijft het actieterrein beperkt tot het Nederlandstalig taalgebied, alhoewel Albert Heijn ook al in de Brusselse rand actief is. De expansieteams van beide winkelketens worden samengevoegd tot één team dat onder leiding komt van Delhaize België. Dat team zoekt mogelijke locaties voor nieuwe winkels. Op basis van een reeks parameters wordt dan beslist voor welke formule de locatie het meest geschikt is. Door de expansie van beide ketens te coördineren wil Ahold Delhaize onnodige kannibalisatie vermijden.

Bol.com
Bol.com, de grootste online non-foodretailer van de Benelux, zal ook afhaalpunten openen in het netwerk van Delhaize. Bol.com start eerst in Antwerpen. Tot nu toe konden de pakjes alleen bij de Albert Heijn vestigingen afgehaald worden. Voor Bol.com is het voordeel dat het de kosten van het aan huis brengen beperkt. Delhaize hoopt dan dat klanten die hun pakje komen afhalen gelijk ook bij Delhaize winkelen.

Bron: Albert Heijn/De Standaard

Publicatiedatum: