Albert Bartlett ziet prijsdruk terug in cijfers

Het Britse aardappelbedrijf Albert Bartlett zag de verkoopcijfers met 18% stijgen naar 146 miljoen pond (165 mln euro), maar de operationele winst leed onder de impact van prijsdruk in de keten.

In nieuwe documenten die het bedrijf indiende bij Companies House worden de resultaten "tevredenstellend" genoemd "na een jaar van opnieuw uitdagende marktcondities die een significante prijsdruk voor de hele keten oplevert."

Over het boekjaar dat eindigt op 31 mei daalde de operationele winst naar 2 miljoen euro, een jaar eerder was dat 2,3 miljoen euro. Over 2015 staat dat resultaat op 9 miljoen euro na de overname van een diepvriesaardappelproductenproducent in Norfolk. Oorspronkelijk telde dat bedrijf drie productielijnen, inmiddels zijn dat er zes.

Internationaal steeg de omzet van 49.000 euro naar iets meer dan 1 miljoen euro. De Europese markt is goed voor iets meer dan de helft van de internationale omzet. Het bedrijf exporteert onder andere naar Nederland, Frankrijk en Tsjechië. De VS is verantwoordelijk voor de resterende omzet.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018