EDEKA Nord viert in Malchow 25-jarig bestaan

Op 14 oktober vierde het logistieke centrum van EDEKA Handelsgesellschaft Nord mbH haar 25-jarig bestaan. Tijdens het bedrijfsfeest vond een officiële receptie plaats met als eregasten diverse mensen uit de politiek en het bedrijfsleven.

In zijn ontvangstspeech sprak Carsten Koch, directeur van EDEKA Nord, over het belang van het logistieke centrum in Mecklenburg-Vorpommern. Dr. Till Backhaus, minister van Landbouw, Milieu en Consumentenbescherming van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, prees de voortreffelijke samenwerking tussen EDEKA Nord en de deelstaatregering, vooral op het gebied van duurzame projecten en biodiversiteit.


(V.l.n.r.) Carsten Koch, Martin Steinmetz, Dr. Till Backhaus, René Putzar, Norbert
Plock


René Putzar, burgemeester van Malchow, vestigde de aandacht op de goede samenwerking tussen de stad en EDEKA Nord, waarbij het belang van de logistieke locatie als regionale werkgever werd benadrukt.

Onder leiding van gespreksleider Marko Vogt spraken vijf bedrijfsleiders uit heden en verleden over succesverhalen van het bedrijf in Malchow. Reimer Ohlendorf, voormalig directeur en Dieter Rehfeldt, voormalig bedrijfsleider, spraken over de problemen bij het zoeken naar een geschikte logistieke locatie en de eerste succesvolle stappen in het begin van de jaren '90.

Bedrijfsmanager Martin Steinmetz en logistiek manager Uwe Schmidt spraken over het vergroten van het concurrentievermogen, modernisering en de verbouwing van de faciliteiten in Malchow: actuele onderwerpen waarnaar het publiek geboeid zat te luisteren. Tot slot sprak bedrijfsleider Norbert Plock over de functie van werkgever in de regio.

Op 27 oktober 1992 werd 8.500 m2 aan opslagruimte van een voormalige tapijtfabriek in gebruik genomen. Aanvankelijk werkten 80 medewerkers aan de bevoorrading van ongeveer 200 EDEKA winkels in Mecklenburg-Vorpommern. In eerste instantie werd de locatie gehuurd, maar later werd deze aangekocht en uitgebreid. Vandaag de dag worden tussen de 13.000 en 15.000 artikelen klaar gemaakt en verzonden vanaf ongeveer 33.000 m2 aan magazijnruimte door bijna 400 medewerkers. Zowel toen als nu is EDEKA Nord een van de grootste werkgevers in en rond Malchow.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018