Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tarocco halfbloedsinaasappelen uit Sicilië

Aan de voet van vulkaan Etna, op Sicilië, groeien volgens BioTropic misschien wel de beste sinaasappelen ter wereld. De mooie vulkaan, Europa's hoogste en nog steeds actief, zorgt voor een vruchtbare grond en een speciaal microklimaat dat de sinaasappelen bijzonder ten goede komt.


Een bloedsinaasappel heeft een dikke schil

Op Sicilië begint in november het seizoen van het standaardras Navel. De Tarocco is in januari aan de beurt, Moro en Ovale tussen maart en april en Valencia van eind april tot juni.

Momenteel is het dus tijd voor de Tarocco. BioTropic-bedrijfsleidster Doris Thewes uit Italië: "Een sinaasappel met zacht vruchtvlees. Daarbij is de verhouding zoet/zuur prima in evenwicht en heeft de sinaasappel een aromatische smaak." De Tarocco hoort tot de halfbloedsinaasappelen. Haar vruchtvlees kleurt nooit helemaal rood zoals bij de andere bloedsinaasappelen, maar blijft gedeeltelijk rood/oranje. Dit is sterker of minder sterk afhankelijk van temperatuurverschillen in de nacht. Want alle bloedsinaasappelen hebben nachten met vorst nodig om hun mooie donkerrode kleur te ontwikkelen.

"De Moro smaakt iets zuurder en heeft een robuuste schil. Ze staat vooral bekend om haar aromatische sap, waarmee de sinaasappel ideaal is om uit te persen."


Het team van Lo Bianco

De sinaasappelen komen onder andere van het Siciliaanse biologische familiebedrijf Lo Bianco, die haar sinaasappelveld in de buurt van Syracuse, in het westen van het eiland, heeft. Lo Bianco is sinds 1998 via een partnerschap aan BioTropic verbonden. Het bedrijf Lo Bianco is tegenwoordig een veelzijdig bedrijf dat gespecialiseerd is op biologisch geteelde groenten en fruit: naast sinaasappelen biedt het bedrijf ook citroenen, meloenen, andijvie, wortelen, venkel, paprika, uien en courgette aan.

"Zoals het er nu naar uitziet wordt het een super productiejaar in Italië", vertelt Doris van BioTropic verder. De milde winter bracht veel zon en daarmee ook veel licht. Vanwege het minder vochtige weer zijn ook plantenziektes een kleiner probleem dan anders. Alles groeit goed. Daar zijn de telers blij mee", aldus Doris.

BioTropic
Daimlerstraße 4, Germany - 47167 Duisburg
info@biotropic.com
Tel. +49 203 51 87 60
www.biotropic.com

Publicatiedatum: