"Van Romagna tot Calabrië, van Apulië tot Lazio: onze Crunchy sla wordt nu overal in Italië geteeld", zeggen Andrea Pignato en Luca Pollarini van de coöperatie Fellini Patrizio.
Van links naar rechts: Emile Fellini, Andrea Pignato, Deborah Frani, Luca Zucconelli en Luca Pollarini
"Crunchy heeft twee belangrijke eigenschappen", leggen ze uit. "Het is zowel knapperig als lichtzoet. De 300 grams verpakking valt op door de frisse kleuren."
Verschillende supermarktketens hebben Crunchy getest en in het assortiment opgenomen. "Het is een kruising tussen Romaine- en ijsbergsla. De bladeren zijn lepelvormig en passen bij allerlei gerechten. Je kunt ze als 'eetbare schaal' gebruiken bij fingerfood, of gewoon in stukken snijden voor een frisse salade. De smaak is zoet en zelfs zonder dressing is de sla lekker."
Luca Pollarini en Andrea Pignato
Pignato geeft ook een update over de groentemarkt. "Sommige producten doen het redelijk, maar andere hebben het zwaar, zoals venkel en kool. Er is afzet, maar de prijzen zijn laag. Bij kool komt dat door een overaanbod uit verschillende regio's. Venkel had een goede start, maar sinds eind januari liggen de prijzen onder het rendabele niveau."
Daarnaast zorgt het weer voor problemen bij de aanplant van gewassen voor de lente- en zomeroogst. "Sla, selderij en andere groenten kunnen door de weersomstandigheden niet volgens schema worden geplant. Dit kan later in het seizoen zorgen voor een ongelijkmatige oogst, wat de markt verstoort", besluit Pignato.
Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
[email protected]
www.fellinipatrizio.it