Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse johannesbroodpeulen uit Marokko

"Verse Marokkaanse johannesbrood van dit jaar is zojuist op de markt gekomen," zegt Ahmed Elaynouni, een teler uit het noorden van het land.

"De johannesbroodpeulen uit het centrum van het land, zoals in Marrakech of Beni Mellal, zijn al beschikbaar. Hier in Ouazzane rijpen de peulen en krijgen ze kleur, en we verwachten de oogst over 10-15 dagen," voegt Elaynouni toe.

De johannesbroodoogst van dit jaar wordt gekenmerkt door een grote volumedaling, zegt de teler. "De opbrengsten zijn veel lager dan in een normaal jaar vanwege de weersomstandigheden."

Telers hopen op goede prijzen voor de verse peulen. "De vraag is matig, de voorraden stapelen zich op en we krijgen steeds lagere prijzen." Toch blijft de kwaliteit erg goed, zegt Elayouni. "De peulen zijn consistent, met tot 20% van hun gewicht aan zaden. Het is de product waar normaliter veel vraag naar is in de cosmetica- en voedingssector."

Een groot deel van de teelt in het noorden van het land is wild, zegt Elayouni. Hij voegt eraan toe: "Er zijn verschillende variëteiten, maar degene die we in de regio hebben zijn lokaal en inheems en kunnen worden onderverdeeld in twee soorten; een lange variëteit, die tot 24 zaden bevat en die overvloediger is, en een dikke variëteit die minder maar meer vlezige zaden bevat."

Voor meer informatie:
Ahmed Elaynouni
Elaynouni farm
Tel: +212601300332

Publicatiedatum: