Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Granfrutta Zani (Italië)

"Vanaf volgende week minder abrikozen verwacht"

"De abrikozenoogst is ongeveer tien dagen te vroeg van start gegaan. In mei was de maatsortering niet goed, maar dat is ondertussen duidelijk verbeterd", zegt Antonio Zani, commercieel directeur bij het Italiaanse Granfrutta Zani. "Door de hevige hagelbuien hebben we reeds 20-30% van de volumes verloren. Alleen met hagelnetten en vorstbescherming kunnen we een kwaliteitsproduct oogsten."

De pakstations hebben zowel abrikozen die ideaal zijn voor de premiumverpakkingen tot hun beschikking als de meer gangbare abrikozen voor de punnets. "De rassen die wat rood kleuren worden steeds populairder, niet alleen omdat ze er goed uitzien, maar ook omdat ze erg lekker zijn. Daartoe worden ze uiteraard op het juiste moment geoogst en vervolgens met veel zorg behandeld in het pakstation."

Granfrutta Zani heeft een eigen premiumlijn onder het merk Solatia. "In Italië is de afzet sterk en in het buitenland zijn we groeiende. Daar zijn onze belangrijkste bestemmingsmarkten Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk. Men verwacht vanaf volgende week minder abrikozen op de Europese markt, wat dus voor ons meer vraag uit het buitenland zal betekenen."

Antonio Zani

Bij de perziken en nectarines is er momenteel een gebrek aan goede maten. "Wie goed en vroeg heeft gesnoeid en uitgedund, heeft grotere maten beschikbaar en krijgt daardoor betere prijzen. Bepaalde telers hebben evenwel door het tekort aan arbeidskrachten moeite gehad om goed uit te dunnen. Daarom hebben ze vooral kleiner fruit aan de bomen hangen. De prijzen voor de grote maten zijn bevredigend."

Voor meer informatie:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA) – Italië
Tel: +39 (0)9546 695211
[email protected]
www.granfruttazani.it

Publicatiedatum: