Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Fes, StC International

"Prijs komkommers houdt gelijke tred met maatsortering, paprikamarkt stabiel ondanks groter aanbod"

Tholen - De afzet op de kasgroentenmarkt hobbelt aardig door, constateert product manager glasgroenten Peter Fes van StC. "De grootste vraag komt van de retail, maar door het mooie weer trekt nu ook de daghandel wat aan. Zo blijft de komkommermarkt redelijk stabiel. Er zijn wat hogedraadtelers in de teeltwisseling en gecombineerd met het mooie weer, zorgt dat voor een oplopende vraag. De prijzen zijn eigenlijk gelijk aan de lengte. Zo ligt de prijs van de 40'ers rond de 40 cent, worden de 35'ers voor 35 cent verkocht en ligt de prijs van de 30-sortering ook rond de 30 cent."


Team StC met Peter Fes als tweede van links

"De weekprijzen blijven nu ook redelijk stabiel, dus dat is een heel verschil met een paar weken geleden toen de komkommers nog voor 6 cent werden geveild. Ik zie de komkommerprijs ook niet direct onderuit gaan. De traditionele komkommertelers komen nu volle bak in productie en medio volgende week zijn ook de eerste wisselaars van de hogedraad weer terug, maar als het lekker weer blijkt, zie ik de prijzen niet terug naar beneden gaan. Een stijging naar 60-70 cent zal ook niet gebeuren, maar een stabiele markt moet wel mogelijk zijn", verwacht Peter.

"Ook de prijs van de aubergines is rap omhoog gegaan. De prijs van de trostomaten bleef lange tijd wat achter, maar die is nu ook wat opgelopen. De paprikamarkt is nu al twee weken stabiel. Prijzen van rode paprika's liggen rond de 9,50-10 euro per doos. Voor volgende week worden flinke producties verwacht, maar als Amerika zo goed mee blijft doen, zie ik die markt ook niet zakken. Ondanks de toegenomen aantallen is iedereen eigenlijk elke dag weer uitverkocht. Wel zien we nu dat de groene paprika's uit Polen beduidend goedkoper worden aangeboden en eind volgende week volgen ook de eerste kleurtjes uit Polen, dus de prijs van de Hollandse paprika's zal ook niet direct omhoog gaan."

Voor meer informatie:
Peter Fes
StC International
Tel: +31 (0)174 752952
[email protected]
www.stcint.eu