Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Susanne Görtz na tegenvallende morellenoogst

"Niet normaal welke risico’s we moeten incasseren als telers"

"Zonder goede en toegestane oplossingen tegen de Suzuki-vlieg is dit het resultaat." Dat schrijft morellenteler Susanne Görtz op LinkedIn bij een foto van een tegenvallende oogst. Ze vindt de risico's die telers moeten incasseren 'niet normaal' en werp een blik in de toekomst.

"Wat dit betekent voor de morellenteelt in Limburg? Ik denk dat het areaal hard zal krimpen na dit jaar en wij gaan ook nog sneller omschakelen naar andere teelten en andere invullingen. Ondertussen koesteren we de korte ketens die we hebben opgezet met begripvolle afnemers en hopen we op oplossingen voor onze jonge boomgaarden. Dit kunnen we als telers niet alleen en we weten dat de medewerkers van LLTB, LTO, NFO en Biohuis en vele anderen zich hiervoor volop inzetten, bedankt, zonder jullie was het nog moeilijker!"

Toen een verbod op cruciale gewasbeschermingsmiddelen dit voorjaar dreigde, liet Susanne ook van zich horen, net als haar collega's. Het verbod op de middelen tegen de Suzuki-vlieg kwam er niet.

Publicatiedatum: