Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wageningen Economic Research ziet POC KostprijsCalculator als goede basis"

Tijdens het onderzoek 'Aardappelmarkt in balans' door Wageningen Economic Research (WEcR), waarvan de voorlopige uitkomsten 10 juni jl. in Wieringerwerf werden gepresenteerd, is onder andere de POC KostprijsCalculator doorgerekend. De POC KostprijsCalculator is opgezet om helderheid te verkrijgen in de opbouw van de kostprijs van de productie van consumptieaardappelen. "Zo kunnen telers hun positie verbeteren", aldus de POC.

"Met de KostprijsCalculator behoort het 'nattevingerwerk' nu tot het verleden. De calculator is opgezet met stakeholders Flynth, Countus, Alfa, Delphy, LTO, NAV en ABN AMRO. Tot overeenstemming is gekomen hoe de kostprijs berekend dient te worden. Deze standaardisatie voorkomt onduidelijkheid hoe je een kostprijs berekent voor je aardappelteelt, maar ook dat er eenvoudigweg geen kosten door telers over het hoofd worden gezien. Wageningen Economic Research heeft de KostprijsCalculator vergeleken met eigen kostprijsberekeningen en komt tot nagenoeg vergelijkbare resultaten.

Telers snijden zichzelf in de vingers door te blijven rekenen met opbrengsten van 50 ton/ha, is tevens een van de uitkomsten van het onderzoek. De KostprijsCalculator laat je als teler kritisch kijken naar je bedrijfsvoering en geeft waardevolle inzichten voor een goede onderhandelingspositie."

Ondertussen weten vele telers de KostprijsCalculator te vinden als waardevolle tool: zo'n 2.500 hectare tafel- en frietaardappelen is inmiddels 'doorgerekend'.

De KostprijsCalculator is beschikbaar in het ledenportaal op de website.

Voor meer informatie:
POC Nederland
+31(0) 6 23 55 96 59
[email protected]
www.pocnederland.nl

Publicatiedatum: