Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agricola Famosa

"Volgend seizoen 6.000 pallets Braziliaanse watermeloenen naar Europa"

Agricola Famosa, 's werelds grootste teler en exporteur van meloenen uit Brazilië, reageert op een sterke stijging van de vraag naar watermeloenen in Europa door vanaf volgend seizoen de capaciteit van hun charterschepen te verdubbelen. Carlo Porro, CEO van Agricola Famosa, verklaart: "We zien een sterke toename in de vraag naar onze watermeloenen, inclusief de mini's, in Europa. We komen met een veel grotere boot. We verdubbelen de capaciteit van 2.500 pallets. Na een overeenkomst met Cool Carriers zullen hun schepen tussen de 5.000 en 6.000 pallets vervoeren."


Carlo Porro, CEO van Agricola Famosa in Brazilië.

Het bedrijf is nu effectief jaarrond leverancier van meloenen. Door de recente regen in Brazilië zijn de volumes gedaald, maar het oogsten en exporteren gaat gewoon door, zegt Porro. "Het weer is stabiel, er valt nu heel weinig regen in Brazilië na de zware regen van de afgelopen maanden. In Brazilië blijven we laden, maar we sturen nu veel minder naar Europa. Tijdens het huidige Spaanse seizoen sturen we voornamelijk naar verwerkers. Zij geven de voorkeur aan Braziliaans fruit dat stabieler is, ze kopen een deel van hun bestellingen bij ons."

Volumes Noord-Amerika verdubbelen
Noord-Amerika is een andere belangrijke markt voor Agricola Famosa. "We hebben vorig seizoen goede resultaten behaald in Noord-Amerika. We zijn al bezig met de planning voor volgend seizoen en willen het geëxporteerde volume verdubbelen tot ongeveer 400 containers naar de VS. We hebben echter een probleem met de logistiek, aangezien de vrachttarieven zijn gestegen," aldus Carlo Porro.

Toenemende Europese vraag
Hij zegt dat ze al plannen maken voor het volgende seizoen vanuit Brazilië. "Brazilië zal ongeveer hetzelfde volume en beplante areaal hebben als vorig jaar. Bij Agricola Famosa zijn we van plan ons areaal uit te breiden omdat we marktaandeel winnen bij sommige retailers. We richten ons op markten met betere kwaliteit. Sommige kopers willen nog steeds Braziliaans fruit, zoals gele meloen, de Dino-variëteit die goed wordt geaccepteerd, en mini-watermeloenen die handig zijn en van uitstekende kwaliteit. We streven ernaar om in week 33 of 34 te beginnen met laden voor het nieuwe seizoen. De schepen met dubbele capaciteit zullen zowel in Spanje als in Rotterdam en Dover lossen," aldus Porro.

Hij merkt op dat elk seizoen zijn positieve kanten heeft, ondanks de overvloedige regenval. "De regen heeft de grond schoongespoeld. De waterputten zijn weer gevuld en de natuurlijke vegetatie gedijt beter. Daarom verwachten we een zeer goed seizoen in Brazilië, zowel qua productiviteit als kwaliteit," concludeert Porro.

Voor meer informatie:
Carlo Porro
Agricola Famosa
Tel: +55 85 991999392
[email protected]
www.agricolafamosa.com.br

Publicatiedatum: