Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
OP Agricola Campidanese (Italië)

Eindelijk mooier weer op komst voor de watermeloenafzet?

Nu het echt warm begint te worden in het zuiden van Europa, met pieken van meer dan 40°C, zijn de telers en handelaren van zomerfruit in hun nopjes. Want warm weer doet de consumptie stijgen.

"Hoewel het watermeloenseizoen tien dagen eerder dan gebruikelijk is begonnen", zegt Salvatore Lotta, commercieel directeur van de Italiaanse telersvereniging Agricola Campidanese, "is de consumptie tot nu toe relatief laag geweest, met uitzondering van de weekends, toen we wat meer interesse hebben gemerkt. Helaas is het nog lang fris en regenachtig geweest in Noord-Italië, met maxima die niet boven de 22°C uitkwamen. In de rest van Europa was het nog erger. In sommige landen bleven de temperaturen rond de 8-12°C steken. Maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen, wat een beslissende impuls kan geven aan de afzet."

De manager legt verder uit dat ook een groente- en fruitaanbod dat ruimer is dan een jaar geleden het onevenwicht tussen vraag en aanbod in de late lente heeft geaccentueerd. "Vorig jaar was er door slecht weer niet zoveel steenfruit op de markt. De consument kiest momenteel voor andere fruitsoorten, waarvan de consumptie niet sterk afhankelijk is van zomers weer. En zelfs al is er helemaal geen overproductie van watermeloenen en meloenen, wat ontbreekt, is mooi weer in het noorden van Europa."

Na de oogst in de kas schakelt het bedrijf uit Sardinië over op de miniwatermeloenen in de tunnels. "Op dit moment leveren we onze Eleonora en Gavina watermeloenen nog aan Italiaanse klanten, vanaf volgende week zetten we ook de export op. Door goed weer op ons eiland kunnen we de klanten kwaliteit garanderen."

Begin juli start Agricola Campidanese met haar gebruikelijke promotiecampagne, met reclamespots op de Italiaanse tv en radio en in kranten. Deze strategie moet helpen om de merkperceptie te verbeteren en de afzet na een matige seizoensstart aan te zwengelen.

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR) – Italië
Tel: +39 (0)783 022959
[email protected]
lortodieleonora.com

Publicatiedatum: