Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 en 27 juni, Óbidos, Portugal

Interpera presenteert biologisch gewasbeschermingsmiddel tegen bacterievuur

Het International Pear Congress vindt plaats op 26 en 27 juni 2024 in Óbidos, Portugal. Met nog slechts twee weken te gaan, bereiden de organisatoren de laatste details voor om de deelnemers te verwelkomen en een boeiend programma te bieden. Registraties sluiten op maandag 17 juni.

Interpera's conferentiedag op 27 juni zal bestaan uit bijdragen van internationale landbouw- en tuinbouwexperts. In de ochtend zal het eerste panel bestaan uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Europese origines voor peren. Zij zullen het afgelopen seizoen evalueren en de eerste oogstramingen presenteren. Vervolgens zal het congres zich richten op consumptietrends, waarbij de veranderende voorkeuren van consumenten op het gebied van gezondheid, gemak en duurzaamheid centraal staan. Er zal een presentatie zijn over de beste manieren om de waarde van peren te communiceren.

Het tweede panel zal de uitdagingen voor de sector bespreken. Eerst wordt het huidige EU-beleid en de regelgeving behandeld, met een focus op de gevolgen van klimaatverandering. Daarna zullen sprekers ingaan op water- en bodemkwesties. De deelnemers krijgen een efficiënte waterbehandelingstechnologie te zien die zout verzadigde bodems herstelt en irrigatie met zout water mogelijk maakt.
Er zal ook aandacht zijn voor bodemgezondheid, waarbij het belang van het microbioom wordt geïllustreerd. Deze complexe gemeenschap van micro-organismen, waaronder bacteriën, schimmels, virussen en andere microscopische levensvormen, speelt een cruciale rol in het ecosysteem.

Het derde panel zal ingaan op de toekomst van boomgaarden. Het BioFago project zal een milieuvriendelijk biopesticide presenteren om bacterievuur te bestrijden. De laatste sessie van dit panel bespreekt de ideale combinatie van teelt voor de toekomst, inclusief ziekte- en plaagresistente variëteiten, mechanisatie met aangepaste snoei en dunning, en efficiënt watergebruik.

De organisatoren van Interpera, ANP en AREFLH, zijn vereerd aan te kondigen dat de bekende CNN Portugal TV-presentatrice Sara Sousa Pinto de conferentie zal presenteren. Haar charisma belooft het evenement te verrijken en dynamiek te brengen in alle sessies.

Op 26 juni organiseert Interpera technische bezoeken aan boomgaarden en een onderzoekscentrum in de regio Oeste, de bakermat van de Pera Rocha-teelt. De inschrijving sluit op maandagavond 17 juni. Bezoek het Interpera-programma en het ticketplatform voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Interpera
www.interpera.org

Publicatiedatum: