Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30 ton Indiase Queen Pineapple voor Nederland

De deelregering van Tripura in India is gestart met de export van Queen Pineapple, een vrucht die een geografische aanduiding (GI) heeft gekregen, naar internationale markten. Dit initiatief wordt ondersteund door de North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation (NERAMAC), SIMPET en de deelstaatregering. Een aanzienlijke zending van 600 kg Queen Pineapple is al verzonden naar Oman, waarbij de producten via Guwahati per luchtvracht naar de bestemming zijn vervoerd. Verder is er een bestelling van 5 ton uit Dubai en lopen er besprekingen voor een zending van ongeveer 30 ton naar Nederland.

De exportinspanningen maken deel uit van een bredere strategie om het levensonderhoud van lokale telers te verbeteren door betere marktprijzen voor hun producten te krijgen. Sinds 2018, onder het huidige bestuur, heeft Queen Pineapples nieuwe markten gevonden in Dubai, Qatar en Bangladesh, wat heeft bijgedragen aan een internationaal exportvolume van 33 ton en een binnenlandse afzet van 12.500 ton. Naast ananas heeft de staat ook met succes andere land- en tuinbouwproducten geƫxporteerd, waaronder jackfruits, tamarinde, gember en betelpeper, in aanzienlijke hoeveelheden. Dit exportinitiatief heeft niet alleen het inkomen van de telers verbeterd, maar ook het ananasareaal uitgebreid van 595 ha tot 5.654 ha na 2018.

Bron: indiatodayne.in

Publicatiedatum: