Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta start seizoen van Belgische meloen

Eind mei verkochten BelOrta de eerste BelOmelon meloenen van het Belgische seizoen 2024. Daarmee komen ze vroeger dan ooit op de markt, zo melden ze.

Unieke teeltwijze
De eerst meloenen, van het Charentais type, komen uit serres. De planten worden bovendien verticaal geteeld. "Onbekend voor velen is dat meloenplanten familie zijn van onder meer komkommerplanten. Ze hoeven dus niet per se liggend op de grond geteeld te worden, maar kunnen ook perfect in de hoogte groeien, geleid aan draden. Het voordeel van een dergelijk teeltsysteem is dat je mooi rond gevormde meloenen krijgt en dat de vrucht minder onderhevig is aan druk van ziektes en plagen. Bovendien is het ergonomischer werken voor de teler."

Geteeld in Sint-Katelijne-Waver
De eerste Belgische Charentais meloenen werden dit jaar geteeld en aangevoerd door vader Josef en dochter Indra De Weerdt uit Sint-Katelijne Waver. "De zoetsappige smaak brengt de zomer gelijk op tafel. Colruyt Group was er als Belgische retailer als eerste bij om deze Belgische primeurmeloenen aan de klanten aan te bieden."

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, Belgiƫ
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
[email protected]
www.belorta.be

Publicatiedatum: