Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bij kool zijn er al tekenen van gaten in de oogst zichtbaar"

Door het natte, koude weer dit jaar is de oogst van vollegrondsgroenten nogal onregelmatig. "De jonge planten beginnen zich ook later te zetten, daarom zijn er al tekenen van een of twee oogstgaten, vooral bij de kolen. Bloemkool heeft bijvoorbeeld nachttemperaturen van boven de tien graden nodig en dat is momenteel gewoon niet het geval. Hetzelfde geldt voor ijsbergsla: ook hier moet het gewas zijn gewicht nog ontwikkelen. Dit betekent dat als de verkoop nu zou versnellen door promoties en dergelijke, er te weinig vervolgpartijen zouden zijn, zoals normaal het geval is bij hogere temperaturen. In dit opzicht is levering met constante hoeveelheden, zoals men zou willen, gewoon niet gegeven. Aan de andere kant is er tot nu toe een goede beschikbaarheid en een uitstekende kwaliteit van kleurrijke sla en veldsla," meldt Christian Pielken, bedrijfsleider van vitfrisch Gemüse-Vertrieb eG op de locatie Soest. Vitfrisch verkoopt niet alleen lokale groenteproducten op twee locaties, maar levert ook aanvullende diensten op het gebied van cross-docking en logistiek. Christian Pielken leidt de vestiging in Soest.

"In tegenstelling tot vollegrondsgroenten is de aanvoersituatie voor kasgroenten tot nu toe overwegend gunstig", vervolgt Pielken. "We zien momenteel een snelle afzet in de categorie vruchtgroenten. Voor komkommers daarentegen is de huidige aanvoersituatie wat krapper door de vruchtwisseling, wat weer in belangrijke mate bijdraagt aan het goede, stabiele prijsniveau. Gezien de desastreuze prijzen van vorig jaar zou ik graag zien dat deze gunstige prijstrend zich de rest van het seizoen voortzet, vooral voor telers. We hebben immers ook prijzen nodig die de behoeften van onze telers dekken, zodat ze economisch kunnen blijven groeien."

Slateelt in de vollegrond. De prijzen voor vollegrondsgroenten en -sla zijn overwegend hoog en stabiel. Pielken verwacht dat de marktsituatie krap en stabiel blijft tot het einde van de maand.

Stijgende vraag naar hydrosalades
Vitfrisch Gemüse-Vertrieb eG heeft twee vestigingen in Neckarsulm en Soest en levert zowel aan de retail als aan de groothandel en de versindustrie. Het productportfolio is de afgelopen jaren achtereenvolgens uitgebreid. Sinds vorig jaar biedt het bedrijf bijvoorbeeld hydrosalades uit het Rijnland aan van de Elisabeth Graaff -Rheinlandgemüse Hydo GmbH & Co. "We zijn bijzonder blij met de consistente hoeveelheden en kwaliteiten die we ontvangen. We sluiten niet uit dat nieuwe teeltmethoden het mogelijk maken om in de toekomst andere gewassen te telen. Daarnaast proberen we ons biologische assortiment verder uit te breiden, waarbij we ons vooral richten op geselecteerde vollegrondsproducten zoals courgettes, knolselderij en Hokkaido. Zelfs in tijden van inflatie zien we eerder meer dan minder vraag naar biologische groenten. In dit opzicht zien we nog steeds groeipotentieel, hoewel het steeds moeilijker wordt om biologische percelen te vinden."

Voor meer informatie:
Christian Pielken
vitfrisch Gemüse-Vertrieb eG
Tel.: +49 2921 893 110
[email protected]
www.vitfrisch.de

Publicatiedatum: