Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Kersenoogst in Jerte van start met regen

Regenval tijdens het weekend in Jerte in de regio Extremadura zal schade toebrengen aan de kersenoogst die deze week en in de eerste dagen van volgende week zou worden geoogst. Gelukkig zal de schade veel minder groot zijn dan vorig seizoen, toen een aanzienlijk deel van de oogst verloren ging. Kersen zijn zeer kwetsbare vruchten en scheuren gemakkelijk bij aanhoudende regen.

"Hoewel er het afgelopen weekend verschillende regenbuien zijn geweest, viel de regen voornamelijk in de nacht van zondag op maandag," vertelt Mónica Tierno, algemeen manager van de Agrupación de Cooperativas del Valle del Jerte.

"Dit betreft slechts één dag regen in vergelijking met de 10 dagen ononderbroken regenval van vorig seizoen, dus het fruit dat de komende dagen tot het einde van deze week op de markt zou worden gebracht, zal vooral worden getroffen. Vooruitkijkend naar de volgende week zullen de partijen die door een te hoge luchtvochtigheid zijn beschadigd, geleidelijk verdwijnen," aldus de algemeen directeur van deze coöperatie.

Het kersenseizoen in Jerte duurt ongeveer vijf weken, tot halverwege juli. Het tekort aan arbeidskrachten is een van de grootste zorgen in de sector.

Voor meer informatie:
Mónica Tierno Díaz
Agrupación de Cooperativas del Valle del Jerte
Ctra. Nacional 110, km 381
10614 - Valdastillas, Cáceres, Spanje
Tel.: +34 927 471070
[email protected]
www.ac-vallejerte.es

Publicatiedatum: