Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië breidt teelt blauwe bessen verder uit

Molari Berries&Breeding breidt zijn assortiment blauwe bessenrassen uit via een samenwerking met partners wereldwijd. Binnenkort wordt daarbij ook de lancering verwacht van de Naike Blueberry Club.

"Dankzij samenwerking met Fall Creek hebben we nu een breed assortiment blauwe bessenrassen beschikbaar", vertellen Monia Dall'Ara en Alessandro Gualandi van deze Italiaanse kwekerij. "De planten die we hebben ontwikkeld staan in een pot met een innovatief beluchtingssysteem, in een formaat dat ook ideaal is voor transport en met waterafvoerende voorzieningen. Wij kweken de planten van door Fall Creek veredelde rassen op en leveren deze met de best mogelijke kwaliteit aan telers. Dit houdt een goed ontwikkeld wortelstelsel in dat vrij is van ziekten."

Voor teeltbedrijven in meer continentale klimaten – al is het tegenwoordig door het veranderende klimaat niet eenvoudig om klimaatzones duidelijk af te bakenen – zijn er een paar rassen die de zomerkalender bestrijken, met onder meer Blue Ribbon, Top Shelf, Valor, Cargo en Last Call. Ventura is dan weer een low chill ras, d.w.z. een variëteit met een lage koudebehoefte.

Maar er is meer. Voor Italië en Griekenland heeft Molari een licentie voor Cupla, een blauwe bessenras van de Spaanse coöperatie Cuna de Platero. "Sommige rassen, zoals Cupla, zijn al beschikbaar, andere zullen in het najaar beschikbaar zijn voor klanten in Italië en het Middellandse Zeegebied", aldus de twee vertegenwoordigers.

Cupla

Met betrekking tot het Naike Blueberry Club project, wijzen Gualandi en Dall'Ara erop dat het doel is om waarde toe te voegen aan de genetica waarover Molari in exclusiviteit beschikt. "Allereerst willen we de nieuwe rassen bekend maken in de verschillende teeltgebieden. Daarna gaan we op zoek naar partners, mogelijk in heel Europa", besluiten ze.

Voor meer informatie:
Molari Società Agricola
Via Cerchia di Martorano 891
47521 Cesena (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 630540
[email protected]
www.vivaimolari.it

Publicatiedatum: