Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsmarkt München:

"Stormen en hevige regen leiden tot een vroegtijdig einde van aspergeseizoen in Schrobenhausen"

De overstromingsramp in Zuid-Duitsland houdt ook de fruitgroothandelaren op de groothandelsmarkt in München bezig. Het grillige weer heeft al invloed gehad op de markten, vooral op de aspergemarkt, merkt groentegroothandelaar Hermann Felber op. "Door de storm en de zware regenval zal het regionale aspergeseizoen dit jaar eerder eindigen. Enkele van mijn leveranciers in de regio Schrobenhausen hebben zich al teruggetrokken. Als gevolg daarvan zijn de prijzen in de loop van week 23 opgedreven. Het moet ook gezegd worden dat de kwaliteit van de producten uit Schrobenhausen niet zo goed is als we gewend zijn. Gelukkig kunnen we nu terugvallen op kwaliteitsproducten uit Neder-Beieren en de Pfalz."


Hermann Felber is de tweede generatie die de gelijknamige groentegroothandel runt.

Naast asperges is Felber ook gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van vollegrondsgroenten en sla uit Zuid-Duitsland. "Net als asperges kopen we ook onze sla uit verschillende teeltregio's, zoals de Allgäu, Neder-Beieren en de regio Regensburg. Dit jaar zijn we eind maart geleidelijk overgeschakeld op regionale sla en over het algemeen was er een soepele overgang tussen de laatste importen uit Italië en Frankrijk en regionale producten," legt de groentegroothandelaar uit.

Dalende trend in de ambulante handel
Felber is al 40 jaar gevestigd op de groothandelsmarkt in München. Hermann Felber runt het bedrijf sinds 2001 in de tweede generatie. Zijn klanten zijn voornamelijk wekelijkse markthandelaren en speciaalzaken in de omgeving. "Tijdens de pandemie waren deze twee sectoren booming. Helaas letten mensen nu weer meer op geld, waardoor er minder waarde wordt gehecht aan voedsel. Dit betekent weer dat mensen steeds vaker bij discounters winkelen in plaats van bij speciaalzaken. Bovendien gaan veel markthandelaren failliet door een gebrek aan opvolging," concludeert Felber.

Voor meer informatie:
Hermann Felber
Josef Felber GmbH
Groothandelsmarkt München
Tel: +49 89 776177
[email protected]
www.josef-felber.de

Publicatiedatum: