Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coliman Bananas

"Sociale verantwoordelijkheid gaat verder dan certificering"

Dit jaar viert Coliman Bananas zijn 46e verjaardag. In 1978 werd het bedrijf opgericht met als doel een betrouwbare toeleveringsketen van bananen van begin tot eind te garanderen. In de loop der jaren is het bedrijf geëvolueerd en nu wil het een van de grote handelaren in biologische bananen zijn met het hoogste sociale en milieubewustzijn ter wereld. "Wij hechten veel waarde aan sociale en milieuverantwoordelijkheid", zegt Jorge Ángel Aguilar Gallegos, CEO van Coliman Bananas. "Dit gaat verder dan certificering en vertegenwoordigt onze betrokkenheid bij de gemeenschap waar we deel van uitmaken en het milieu dat ons omringt."

Exportbedrijf
De bananen van Coliman worden geteeld op hun eigen Mexicaanse teeltbedrijven in de staten Colima en Chiapas, die zowel binnenlandse als internationale markten bevoorraden. Om de eigen teelt aan te vullen en een uitzonderlijke kwaliteit te garanderen, werkt Coliman samen met grote telers wereldwijd. Door de jaren heen hebben deze strategische partnerschappen de exportgroei van het bedrijf gestimuleerd, waardoor export het belangrijkste onderdeel van het bedrijf is geworden. Een aanzienlijk deel van de bananen gaat naar Japan en China, maar ze gaan ook naar de VS, Canada en verschillende landen in Europa. Omdat Coliman duurzaamheid in zijn exportactiviteiten hoog in het vaandel heeft staan, heeft het bedrijf meer dan tien jaar geleden zijn conventionele bananenaanbod aangevuld met biologische bananen. "Onze inzet voor het milieu en de gemeenschap is niet alleen een verplichting, maar ook een kans om het voortouw te nemen bij veranderingen in onze sector."

Aanpassen om te behouden
"In een markt waar milieu en sociale praktijken steeds belangrijker worden, hebben we laten zien dat we ons kunnen aanpassen en kunnen gedijen," zei Aguilar Gallegos. Als gevolg daarvan verwacht het bedrijf een sterke prestatie in 2024. "We zullen blijven investeren in initiatieven op het gebied van milieu en maatschappij die ons niet alleen in staat stellen om aan de verwachtingen van de regelgeving te voldoen, maar ook om in te spelen op de veranderende eisen van de consument."

Een van deze sociale initiatieven is educatie. Om gezonde eetgewoonten te promoten bij kinderen in het basisonderwijs, werkt het bedrijf samen met scholen en gemeenschapscentra om het belang van gezonde voeding te onderwijzen. Meer dan 2.500 kinderen hebben al van dit programma kunnen profiteren. De gezondheid van werknemers staat ook hoog in het vaandel: ze krijgen gezondheidszorg. Daarnaast zijn er preventiediensten beschikbaar. In heel 2023 namen 1.500 werknemers en hun gezinnen deel aan dit programma. Dit zijn slechts enkele initiatieven.

Don Jorge Aguilar Heredia, oprichter van Coliman Bananas, heeft honderden programma's geïnstitutionaliseerd ten behoeve van zijn werknemers, voornamelijk teeltbedrijven en hun gezinnen. Via de afzet van biologische bananen volgens het Fairtrade model, bevorderde hij de bouw van het Fairtrade Socio-Culturele Complex "Jorge Aguilar Heredia" in Tecomán, dat kwaliteitsfaciliteiten biedt voor culturele en sportieve activiteiten voor teeltbedrijven en hun gezinnen. Als eerbetoon aan zijn nalatenschap werd de Don Jorge Aguilar Heredia Foundation opgericht om ervoor te zorgen dat zijn inzet voor sociale en gemeenschapsontwikkeling ten goede komt aan toekomstige generaties.

De focus op duurzaamheid is een pijler van stabiliteit en aanhoudende groei geweest tijdens de 46-jarige geschiedenis van het bedrijf. Op deze verjaardag bevestigt Coliman Bananas zijn engagement voor innovatie en sociale verantwoordelijkheid en kijkt het vol vertrouwen en vastberaden naar de toekomst.

Voor meer informatie:
Audee Rios
Coliman Bananas
[email protected]
www.colimanbananas.com

Publicatiedatum: