Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuadoraanse bananenleverancier wint $750.000 rechtszaak tegen Russisch bedrijf

In een recente uitspraak van het Arbitragehof van St.-Petersburg, Rusland, heeft het Ecuadoraanse bedrijf Frutadeli S.A. een rechtszaak gewonnen tegen de Russische tegenhanger LLC Troya Import over een contract voor de levering van bananen. De uitspraak resulteerde in een betalingsopdracht van bijna 750.000 dollar.

Volgens Delovoy Peterburg sloot Frutadeli in 2018 een contract met een bedrijf in Sint-Petersburg voor de levering van bananen. Tegen het einde van 2020 had Frutadeli zes zendingen groene Cavendish bananen ter waarde van $670.300 geleverd. De leverancier onderbouwde zijn claim met vrachtbrieven en een certificaat van de havenagent LLC Baltic Shipping Agency, waaruit bleek dat de goederen in de haven van Sint-Petersburg waren ontvangen en gelost. Ondanks dit alles beweerde de leverancier dat de koper slechts iets meer dan $5.000 had betaald.

Tijdens de rechtszaak ontkende de vertegenwoordiger van Troya Import niet dat hij de bananen had ontvangen, maar betwistte hij de geldigheid van het contract. Volgens de verweerder had een ander Ecuadoriaans bedrijf, Damascoswett S.A., het fruit geleverd en zou Troya Import de betaling volledig hebben voldaan.

Het arbitragehof concludeerde dat er wel degelijk een contract was gesloten tussen Frutadeli S.A. en Troya Import. Het hof merkte op dat de partijen de leveringsvoorwaarden via correspondentie hadden besproken, dat de eiser een ontwerpcontract naar de verweerder had gestuurd, en dat beide partijen begonnen waren met het nakomen van hun contractuele verplichtingen. Bovendien slaagde Troya Import er niet in aan te tonen dat het bananen had gekocht van Damascoswett S.A. Daarom veroordeelde de rechtbank Troya Import tot het betalen van de uitstaande schuld en rente, totaal $748.900.

Bron: 78.ru

Publicatiedatum: