Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kapi Kapi Growers

Bakbananen voor Europa

Kapi Kapi Growers, een Costa Ricaanse teler-producent van duurzaam geteelde ananassen en bananen, breidt haar assortiment tropisch fruit uit met bakbananen. De eerste zendingen bakbananen arriveren al in augustus in de VS, en vanaf november zal de aanvoer gestaag toenemen.

"Sinds ons bedrijf de laatste jaren snel gegroeid is, merkten we een toenemende interesse van onze retailers in bakbananen," zegt Sofia Acon, president van Kapi Kapi Growers. "Hoewel we ons aanvankelijk concentreerden op ananassen en bananen, werd al snel duidelijk dat er een echte vraag was naar bakbananen op de markt."

Na de afgelopen jaren veldproeven te hebben gedaan en de teelt- en oogstmethoden te hebben geperfectioneerd, is het bedrijf erin geslaagd om de bakbananen op commerciële schaal een consistente smaak en kwaliteit te geven.

"We hebben een knap team met kennis en ervaring op het gebied van de teelt dat ons een voordeel heeft gegeven bij het in een zeer korte tijd op de markt brengen van dit nieuwe product," zegt Acon. "We zijn erg blij met deze nieuwe toevoeging aan onze productlijn."

De bakbananen van Kapi Kapi, die in Costa Rica worden geteeld, zijn de variëteit Curraré Enano en staan bekend om hun uitstekende fruitkwaliteit. Bakbananen gedijen goed in de warme temperaturen van het tropische klimaat van Costa Rica. Bakbananen worden zoeter naarmate ze rijper worden, maar de meeste worden gegeten terwijl ze nog groen zijn. Ze worden meestal in dunne plakjes gesneden en gebakken tot ze karameliseren, waardoor ze een knapperig en zoet gerecht worden als snack of bijgerecht.

Voor meer informatie:
Kapi Kapi Growers
[email protected]
www.kapigrowers.com

Publicatiedatum: