Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Betreffende financiering van Colombiaanse paramilitaire groeperingen

Rechter in Florida keurt schikking in Chiquita rechtszaak goed

Een federale rechter in Florida heeft zijn intentie uitgesproken om een schikking van $12,8 miljoen goed te keuren tussen Chiquita Brands International Inc. en eisers die in verband worden gebracht met de financiering van Colombiaanse paramilitaire groeperingen. De schikking komt naar voren als een belangrijke oplossing binnen de multidistrict litigation (MDL) waarbij Chiquita betrokken is.

De federale rechter Kenneth Marra verklaarde dat hij van plan is om de overeenkomst, die de claims van 2.572 familieleden van slachtoffers vertegenwoordigd door advocaat Paul Wolf oplost, af te ronden. Deze consolidatie maakt deel uit van een grotere zaak tegen Chiquita.

De aankondiging van de schikking volgde op een verzoek van de meerderheid van de advocaten van de eisers om de claims van Wolf's cli├źnten te scheiden voor een geplande tweede rechtszaak. Meningsverschillen tussen advocaten over processtrategie├źn waren de aanleiding voor deze stap, met als doel om mogelijke complicaties bij een nietig geding te voorkomen.

Bovendien heeft rechter Marra ervoor gekozen om de komende rechtszaak te annuleren en te kiezen voor een herziening door het Eleventh Circuit van zijn beslissingen in de eerste rechtszaak. Deze aanpak is erop gericht om eventuele gerechtelijke dwalingen op te helderen of de uitspraken van het proces te bevestigen voordat er verder wordt geprocedeerd.

Volgens de schikkingsvoorwaarden zal Chiquita 12,8 miljoen dollar uitkeren, waarvan een derde bestemd is voor juridische kosten aan Wolf, die zijn schadevergoeding in fasen zal ontvangen. Eisers hebben 18 maanden de tijd om een schadeclaim in te dienen, waarbij de schadevergoeding varieert op basis van de verstrekte documentatie, in het bijzonder met betrekking tot slachtoffers van de Autodefensas Unidas de Colombia.

Bron: suburbanpi.com

Publicatiedatum: