Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groot aanbod, trage consumptie

Tomatenprijzen ingestort in Frankrijk

Zoals verwacht zijn de tomatenprijzen vorige week ingestort in Frankrijk door een toename van het aanbod en een "vrijwel onbestaande" consumptie. Een professional uit de sector in het westen van het land: "De markt presteert ondermaats voor de tijd van het jaar. De prijzen van ons hele tomatenassortiment zijn deze week ingestort."

De oorzaak? Het sombere weer in bijna heel Frankrijk. "Maar het einde van de maand helpt ook niet. Aangezien de eerste dag van de maand op een zaterdag valt, worden de salarissen pas op maandag de 3e uitbetaald, wat ook verklaart waarom vorige week bijzonder moeilijk was voor de retail. Al onze klanten houden nog steeds voorraden aan, wat uiteraard een impact heeft gehad op onze verkoopprijzen, ondanks de goede kwaliteit van onze producten."

Het was een ingewikkeld einde van mei, maar er is hoop voor begin juni. "Het weer lijkt te verbeteren, met temperaturen rond de 25°C. We hopen dus dat de consumptie weer zal aantrekken en dat de markt zich zal herstellen."

Publicatiedatum: