Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkmenistan gaat pistacheboomgaarden in Antep kweken met enten van wilde bomen

Turkmenistan is van plan om Antep pistacheboomgaarden te cultiveren door wilde bomen te enten. Dit initiatief werd aangekondigd door Ahmet ┼×ahan, de directeur van het Gaziantep Pistachio Research Institute.

Referans Gazetesi zegt dat deze samenwerking werd geformaliseerd toen een Turkmeense delegatie Gaziantep, Turkije bezocht. Het bezoek van de delegatie was gericht op het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden en het leren van de uitgebreide Turkse ervaring in de pistacheteelt.

Tijdens hun bezoek werd de Turkmeense delegatie geïnformeerd over de wereldwijde pistache sector. Ze maakten ook een rondgang langs verschillende pistacheboomgaarden, waar ze de teeltpraktijken observeerden en verschillende productmonsters inspecteerden.

Het partnerschap met het Gaziantep Pistachio Research Institute zal Turkmenistan naar verwachting de kennis en technische ondersteuning bieden om dit project met succes uit te voeren.

Bron: business.com.tm

Publicatiedatum: