Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Medjool dadels in 1 tot 5 kg verpakkingen in trek

De Egyptische Medjool dadels bevinden zich momenteel in hun 'kamry' (grote groene) stadium. "Het komende seizoen ziet de teelt er goed uit, met een goede kwaliteit en maten en grotere volumes", zegt Ramadan Elsayyad, exportmanager bij Palm Hills Dates.

"Het areaal voor Medjool dadels neemt elk seizoen toe. Er is ook een teelt van uitlopers (nieuwe palmen) met een snelheid van ten minste één uitloper per 5 jaar oude palm. Dit geeft aan dat het teeltgebied sneller zou moeten verdubbelen," vervolgt Ramadan. "De kwaliteit van de dadels en de groeiomstandigheden zijn tot nu toe regulier geweest en de totale volumes voor het volgende seizoen worden geschat tussen 30.000 en 35.000 ton, een stijging van minstens 100% tegenover het vorige seizoen. Deze stijging is te danken aan twee belangrijke factoren: de start van de teelt van nieuwe uitlopers en hogere opbrengsten van productieve palmen."

De enige zorg voor telers, volgens Ramadan: "We vrezen de mogelijke zandstormen, die een negatieve impact kunnen hebben op het fruit en de hoeveelheden kunnen verminderen. We hopen echter dat de weersomstandigheden gunstig zullen blijven."

Over de vraag zegt Ramadan: "Ik denk dat we dezelfde patronen zullen zien als vorig seizoen, met een sterke vraag naar Egyptische dadels vanwege de geopolitieke situatie, die de wereldwijde Medjool-kaart heeft beïnvloed. De belangrijkste potentiële markt voor het komende seizoen is Turkije, vanwege de afstand en bestaande handelsovereenkomsten. Andere veelbelovende markten zijn Kazachstan, Rusland, Azerbeidzjan, Spanje, Maleisië, Bangladesh, Japan en Australië."

Tot voor kort ging de trend qua verpakking in de richting van doosjes met een klein gewicht, of zelfs losse doosjes, als gevolg van een strategie om Medjool dadels als snack te presenteren. Maar dat is volgens Ramadan aan het veranderen. Hij legt uit: "Vorig seizoen waren de populairste verpakkingsformaten 1 kg en 5 kg. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten, aangezien de teelt voor het komende seizoen naar verwachting zal toenemen. Het werktempo zal hoog liggen vanwege de grote volumes en de vroege komst van de maand Ramadan, op 1 maart. Dus in ieder geval aan het begin van het seizoen zullen we ons richten op verpakkingen van 1-5 kg."

Voor meer informatie:
Ramadan Elsayyad
Palm Hills Dates
Tel: +20 102 008 4117
[email protected]
www.palmhillsdates.com

Publicatiedatum: