Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam breidt export kokosnoten en dragonfruit uit

De Vietnamese exporteur H.S IIC Company bestaat sinds 2018. De belangrijkste exportproducten zijn kokosnoten en dragonfruit, geteeld in het zuiden van het land, voornamelijk in de provincie Ben Tre en de provincie Long An.

"We kopen kokosnoten en dragonfruit van lokale telers, die we vervolgens op ons terrein verpakken voordat we ze naar onze klanten exporteren. Sinds 2021 exporteren we naar Australië met kleine volumes, en we willen beginnen met de export naar Nieuw-Zeeland en de export naar Australië vergroten," legt Hely Nguyen, manager van het bedrijf, uit.

"Ter voorbereiding overleggen we met onze telers om ervoor te zorgen dat ze de grotere volumes kunnen leveren, we zoeken altijd naar langetermijnpartnerschappen om ervoor te zorgen dat we kunnen vertrouwen op de kwaliteit en de volumes die we nodig hebben. Elke maand kunnen we minstens twee containers van 40 voet exporteren."

Kokosnoot
Het bedrijf exporteert twee soorten kokosnoten:
Diamond Coconuts: deze kokosnoten danken hun naam aan de manier waarop ze gesneden zijn en komen uit de Ben Tre/Tien Giang provincie, de beste plek in Vietnam om ze te telen. In dit gebied worden jaarrond kokosnoten geteeld omdat het klimaat erg warm is en er veel regen valt.

Easy-Open Coconuts: de schil van de kokosnoot is verwijderd en er zit een makkelijk te openen sluiting op zodat consumenten de kokosnoot kunnen openen als een blikje. De kokosnoten kunnen desgewenst ook worden gegraveerd met een bedrijfsnaam.

"Er zijn veel chemicaliën die kunnen worden gebruikt om de schil van kokosnoten langer vers en wit te houden. Het is echter bijzonder moeilijk om de juiste voedseladditieven te kiezen die wereldwijd erkend zijn als veilig voor voedsel. Wij gebruiken alleen goedgekeurde conserveringsmiddelen van voedselkwaliteit die volledig gecertificeerd zijn volgens de internationale normen voor voedselveiligheid."

"De selectie van kokosnoten is uiterst belangrijk en vereist professionele technici om de beste kokosnoten uit te kiezen. Als de kokosnoten niet zorgvuldig worden geselecteerd, is er een groot risico op barsten tijdens het snijden en kraken. We kiezen alleen kokosnoten die voldoen aan de exportstandaarden."

"Het proces vereist ook een professioneel oog, en we zorgen ervoor dat onze arbeiders ervaren zijn en met een hoge productiviteit kunnen werken om de bestellingen in te vullen. Onze kokosnoten worden verpakt volgens de specificaties van de klant en in hun eigen merkdozen, gestempeld en in kratten gelegd voordat ze de koelopslag in gaan."

Dragonfruit
Dankzij de moderne teelttechnieken in Vietnam kan dragonfruit jaarrond worden geteeld. "Het is een zeer goed groeiseizoen geweest voor ons dragonfruit. We leveren twee verschillende variëteiten van het fruit, de witte dragonfruit en de rode dragonfruit. Het dragonfruit is verpakt in dozen van 6/9 stuks (4,5kg-5kg/doos).

"Sommige delen van Vietnam zijn de afgelopen maanden getroffen door droogte, maar onze lokale telers doen dit al meer dan 20 jaar, dus ze zijn experts en het weer in het zuiden van Vietnam is niet zo streng geweest als op andere plaatsen, dus als we een bestelling aannemen, zorgen we ervoor dat de producten die bij de klanten komen de beste zijn."

Voor meer informatie:
Hely Nguyen
H.S IIC Company
Tel: +84906390371
[email protected]

Publicatiedatum: