Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bij Van Lente kun je terecht voor zowel een bloemkool als een mega-bedrijfsfeest

Tholen - Of je nu een kant-en-klaar bruiloftsarrangement inclusief rode loper, een bedrijfsfeest op maat of een zakje gesneden andijvie wilt, klanten kunnen daarvoor altijd terecht bij Uw Groenteman Van Lente Groente & Fruit, Catering & Verhuur. De familie Van Lente had niet bedacht dat het familiebedrijf zich zo zou ontwikkelen; het is allemaal organisch ontstaan door in te spelen op de klantvraag.

Harold en Alice

Van Lente maakt al generaties lang een feestje van de verkoop van AGF. In de beginjaren was het vader Gerrit die op de ventroutes zat, later werd er vanuit de winkels gewerkt. Hoewel hij niet te stoppen is, is Gerrit nu ondersteunend in de zaak. Zijn kinderen Alice, Gert-Jan en Harold van Lente hebben het stokje overgenomen en doorontwikkeld.

De wens van de klant staat altijd voorop, maar Van Lente denkt ook mee. Zo is de catering- en partytak aan het bedrijf ontstaan. "Er waren in het weekend steeds meer bestellingen voor onze salades voor bij de barbecue, maar als het slecht weer werd, werden die afbesteld. We besloten toen te investeren in partytenten zodat het feestje door kon gaan," vertelt Harold. Langzamerhand kwamen daar stoelen, tafels, serviesgoed, enzovoort bij. Deze hobby liep zodanig uit de hand dat het inmiddels een cater- en evenementenbedrijf is, inclusief personeel en een eigen locatie, waar Gert-Jan alles regelt.

De winkelfunctie blijft ook fier overeind; hier staan Alice en Harold aan het roer en inmiddels ook Harolds vrouw Francisca die na 15 jaar in een visspeciaalzaak met veel plezier de overstap heeft gemaakt en een vertrouwd gezicht is achter de toonbank.

Het wordt alsmaar drukker in de winkel, deels omdat er in de regio geen AGF-speciaalzaken meer zijn. Niet zozeer omdat er onvoldoende klanten zijn, maar omdat groenteman een echt ambacht is dat niet makkelijk overgenomen kan worden. Dat heeft Van Lente zelf ondervonden toen ze hun goedlopende winkel in Kampen wilden verkopen. Er was geen opvolger te vinden. "Het bijkomende effect is wel dat klanten nu de moeite nemen om hier naar IJsselmuiden toe te komen," vertelt Harold.

Komend najaar kan eindelijk aan de al lang gewenste uitbreiding worden begonnen. Samen met adviseurs van 'buurman' en vaste leverancier Postuma AGF (volgens vader Gerrit is Van Lente een van de oudste nog werkzame klanten van het eerste uur van de IJsselmuidense groothandel) hebben ze veel succesvolle AGF-speciaalzaken in Nederland en België bezocht. Daar is een aantal waardevolle ideeën uitgekomen die Van Lente naar de gewenste nieuwe situatie kon doorvertalen, maar ook werd duidelijk wat ze niet wilden.

Bij de komende verbouwing wordt de winkel gemoderniseerd, maar Van Lente wordt geen zelfbedieningszaak, waar veel groentemannen tegenwoordig wel voor kiezen. "Ze zeggen dat je dan meer verkoopt, maar wij vinden het heel belangrijk om het contact met de klant te behouden. Het is toch veel leuker om het bakje in de winkel vol te scheppen dan in de keuken? Zo kunnen we klanten ook de service blijven bieden om hun eigen hoeveelheid te bepalen; niet iedereen wil een maaltijd van 400 gram," vertelt Harold. De koeltoonbank wordt wel een stuk ruimer, waardoor ze meer gerechten en producten kunnen aanbieden. Wat ze ook bewust doen, is een looproute creëren waardoor de klant beter in contact komt met het voorverpakte assortiment, zoals nootjes. Dat is ook een bewezen methode om de verkopen te stimuleren.

De winkel gaat behoorlijk veranderen en uitbreiden, maar de kern moet hetzelfde blijven. "Klanten komen hier voor de groente, lekkere dingen en advies. In de nieuwe winkel willen we echt dezelfde sfeer houden als nu. We willen niet doorslaan naar groentejuwelier, maar traditioneel speciaal blijven," besluit Harold.

Voor meer informatie:

Van Lente Groente & Fruit, Verhuur & Catering

Groente & fruit winkel IJsselmuiden:
Burgemeester van Engelenweg 155
8271 AN IJsselmuiden
Tel.: 038-3318287
[email protected]

Catering & verhuur:
Spoorstraat 56
8271 RH IJsselmuiden
Tel.: 06-57564204
[email protected]