Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedische dadels gepromoot op Alibaba

Tal van bedrijven uit Saoedi-Arabiƫ hebben het hoofdkantoor van Alibaba Group in Hangzhou bezocht, met als doel de promotie van Saoedische dadels op de wereldmarkt te versterken. Het bezoek, georganiseerd door het National Center for Palms and Dates (NCPD), had als doel om klasse I dadels en hun producten van 23 Saoedische bedrijven te laten zien aan Chinese bedrijven uit de voedingsmiddelensector. Gedurende zes dagen lag de focus op het gebruik van Alibaba om de promotie en export van Saudische dadels naar wereldwijde markten, waaronder China, te stimuleren.

Mohammed Al Nuwairan, NCPD chief executive, zei dat het aanbieden van Saudische dadels op Alibaba's platform hun toegang tot wereldwijde markten zou vergemakkelijken. Dit initiatief bouwt voort op de samenwerking tussen dadelbedrijven en Alibaba Group tijdens de World of Dates Expo die in december in Riyad werd gehouden. Al Nuwairan benadrukte dat het bezoek de rol van NCPD onderstreept in de ondersteuning van Saudische dadels en hun producten, met als doel ze wereldwijd als de beste keuze te positioneren.

In 2023 zal de export van dadels en bewerkte dadelproducten in Saudi-Arabiƫ met 14 procent toenemen, wat duidt op een stijgende vraag op de wereldmarkt. Tussen 2016 en 2023 kende de export van Saoedische dadels een aanzienlijke stijging, waarbij het aantal landen dat Saoedische dadels importeert steeg tot 119.

Bron: zawya.com

Publicatiedatum: