Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavië levert 25% van de Europese pruimenmarkt

De Europese Unie haalt een aanzienlijk deel van haar pruimenimport uit de Republiek Moldavië. In 2023 vertegenwoordigden de pruimen uit Moldavië 25% van de pruimenmarkt van de EU. Deze informatie werd benadrukt door vicepremier Dumitru Alaiba, de minister van Economische Ontwikkeling en Digitalisering, in een rapport van MOLDPRES.

Vicepremier Alaiba merkte op dat de pruimenexport van Moldavië in 2023 een waarde van 35 miljoen euro zou bereiken, wat rechtstreeks ten goede zou komen aan de telers van het land. Twee jaar eerder had de EU de invoerquota voor een selectie van zeven AGF-producten uit Moldavië, waaronder pruimen, opgeheven.

"Onze hardwerkende ondernemers hebben met succes 60.000 ton pruimen geoogst, verwerkt en geëxporteerd - een verviervoudiging van het vorige quotum van 15.000 ton dat twee jaar geleden werd afgeschaft. We hebben niet alleen onze doelstellingen verviervoudigd, maar hebben ook potentieel voor verdere groei. Deze prestatie getuigt van de ijverige inspanningen van onze telers en producenten en benadrukt de internationale vraag naar Moldavische kwaliteitsproducten. Ons streven is om een economie te stimuleren waarin ondernemers open toegang hebben tot markten en de kans krijgen om wereldwijd te concurreren. Onze dagelijkse inspanningen zijn gericht op het doorvoeren van hervormingen, het veiligstellen van financiering en het betreden van nieuwe markten. We kunnen inderdaad nog veel meer bereiken," zei Alaiba.

Uit statistische gegevens blijkt dat de EU de belangrijkste handelspartner van de Republiek Moldavië is.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: