Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mimac - Egypte

Eind juni start export Egyptische bananen naar Europa

Egypte staat bekend om zijn export van druiven en sinaasappelen, maar één bedrijf wil zijn portfolio uitbreiden en Egyptische bananen gaan exporteren.

"Eind juni beginnen we met de export van onze bananen naar Europa," vertelt Mina Maged, salesmanager bij Mimac. "We exporteren al bijna een jaar naar Oost-Europa, we doen ongeveer acht containers per maand. Onze bananen zijn anders dan de Cavendish bananen die Europeanen gewend zijn en zijn nog steeds een vreemd concept voor Europeanen. Het is de Cavendish Williams-variëteit, die zoeter is dan de Zuid-Amerikaanse bananen."

"We hebben een logistiek voordeel ten opzichte van de Zuid-Amerikaanse landen, omdat we dichter bij de Europese markt liggen. We telen al grote hoeveelheden bananen en we kunnen ze exporteren tegen een zeer concurrerende prijs. We zullen de markt eerst met kleine volumes betreden," besluit Maged.

Voor meer informatie:
Mina Maged
Mimac
[email protected]

Publicatiedatum: