Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Uitgezonderd begin van het jaar is Spaans grapefruitseizoen zeer stabiel"

De Spaanse productiecapaciteit voor grapefruit, gepubliceerd door het MAPA, plaatst de Spaanse teelt 2% boven het vorige seizoen, met een volume dat bijna 79.600 ton bereikt, waarvan 32,9% – ongeveer 26.200 ton – wordt geteeld in Andalusië. Daar staat Sevilla aan de top, waar dit seizoen meer dan 58% van de Andalusische oogst (en bijna 20% van het nationale totaal) wordt geteeld.

"Het grapefruitseizoen is over het algemeen zeer stabiel, behalve in de maanden januari en februari, wanneer grapefruit uit Griekenland en Turkije tegen lagere prijzen onze verkopen stagneert, vooral in Oost-Europese landen zoals Polen", legt Patricia Marí Minran van het Sevilliaanse bedrijf Citran uit. "De lijnen met supermarkten en met de dichtstbijzijnde landen, zoals Frankrijk, blijven echter gedurende het hele seizoen behouden."

"Het is waar dat grapefruit qua volume niet te vergelijken is met bijvoorbeeld sinaasappelen, maar wekelijks verzorgen we regelmatige ladingen voor onze klanten", zegt Patricia. "Bij Citran werken we met de Star Ruby-variëteit, de oogst begint in oktober en dit jaar hadden we product beschikbaar tot april; desondanks hebben we nog jonge plantages en we verwachten de productie in de komende jaren te verhogen naarmate de bomen hun rendement verhogen, waardoor we in sommige seizoenen zonder problemen fruit kunnen leveren tot mei".

De Europese grapefruitmarkt is zeker dynamisch. In het seizoen 2023/24 heeft Europa ongeveer 112.500 ton grapefruis geïmporteerd uit derde landen. Nederland was de grootste importeur, met 57.443 ton (51% van het totaal); het werd voornamelijk bevoorraad uit China, dat 43.964 ton naar de Nederlandse markt stuurde (76,5% van de aankopen door het land), hoewel ook Zuid-Afrika, Israël of de VS opvielen als leveranciers.

Voor meer informatie:
Cítricos Andaluces S.A.T
Ctra. Camino del Bodegón de las Cañas, KM.1
41310 Brenes (Sevilla)
Tel.: +34 955 031 250
[email protected]
https://citransat.com

Publicatiedatum: