Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met diversivicatie is impact El Niño op resultaat minder groot"

Het telen en exporteren van een verscheidenheid aan gewassen is voor het Peruaanse Fruitxchange de sleutel om de recente klimatologische uitdagingen in het land het hoofd te bieden. "We telen onder meer druiven en gember en we hebben net de eerste partij dragonfruit naar Europa verzonden", zegt Giuseppe Accetta, commercieel directeur van Fruitxchange,

"We zijn momenteel de grootste exporteur van Peruaanse gember. Fruitxchange verzendt jaarlijks meer dan 500 containers met Peruaanse producten naar de VS, Canada, Mexico, Colombia, Guatemala, Costa Rica, Panama, Zuid-Korea, Taiwan, China, Ghana, Senegal en Europa", stelt Accetta.

Hij vertelt dat de druiven hebben geleden onder de droge en hete omstandigheden veroorzaakt door El NiƱo. "Onze opbrengst is in 2023 fors lager uitgevallen. De productiviteit was aanzienlijk lager en de kwaliteit was niet de beste. Gelukkig lijkt het klimaat weer op z'n pootjes te vallen en staan de gewassen er mooi op. We hopen op een seizoen met een tevredenstellende opbrengst en goede kwaliteit."

Fruitxchange is gelegen in Piura, in het noorden van Peru. Het bedrijf begon in 2010 met het betrekken van druiven bij kleinschalige telers. "In 2011 kochten we 200 hectare grond, waar we zelf druiven begonnen te telen. Momenteel telen we Allison, Ivory en Red Globe druiven, die we verpakken in een magazijn van 5.000 m2. Sinds 2019 exporteren we ook avocado's, blauwe bessen en gember."

Dragonfruit
"Dit jaar hebben we een pilotproject voor de teelt van dragonfruit. Op dit moment zijn we aan het oogsten en onze eerste aankomsten in Europa krijgen al goede commentaren. We zijn van plan onze investeringen in de dragonfruitteelt te verhogen en hopen in de komende jaren een belangrijke leverancier van dit fruit te worden."

Voor meer informatie:
Giuseppe Accetta
Fruitxchange sac
Tel: +51 993766017 (Peru)
giuseppe@fxcperu.com
www.fxcperu.com

Publicatiedatum: