Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Extra vroege abrikozen met volle smaak"

De eerste Spaanse abrikozen, afkomstig uit Murcia, bereikten de markt in week 15, iets vroeger dan gebruikelijk door een ongewoon warme winter en lente en het uitblijven van regen.

"We zijn twee weken geleden begonnen met de oogst en de afzet", vertelt Martí Sentandreu, manager van Marti Fruit. "Met onze boomgaarden in extreem vroege gebieden zoals Campos del Río in Murcia lopen we tot twee weken voor op de gebruikelijke startdatum voor Spaanse abrikozen. We zijn er dit jaar ook extra vroeg bij vanwege een heel zachte winter."

"Dit jaar wordt een goede oogst verwacht in het eerste deel van het seizoen en hoewel de abrikozenopbrengst niet erg omvangrijk is, kunnen we aan alle bestellingen voldoen."

Het bedrijf werkt sinds een paar jaar met heel vroege rassen, die ook een onderscheidende smaak en Brix-niveau bieden. "Daar hebben we laatste jaren fors op ingezet en het is ook de reden waarom we zo vroeg kunnen beginnen", merkt Sentandreu op. "Weinigen hebben het vermogen om de markt heel vroeg te bedienen met rassen met een volle smaak. Consumenten waarderen dat en tot voor kort was het eigenlijk ook onmogelijk. We zien nu de resultaten van ons geleverde werk."

"Met rassen met een iets mindere smaak is het lastig om continuïteit in de afzet te bekomen, want klanten haken soms af. Met de nieuwe rassen zijn herhaalaankopen geen probleem en de volumes worden ook sneller verkocht", zegt de manager van Marti Fruit. "We benutten deze periode goed, want de prijzen zijn veel beter dan die van in het midden van het seizoen", voegt hij toe.

Het bedrijf heeft vorige week ook de eerste vroege perziken geplukt, waarna het de beurt is aan de nectarines en de paraguayo's. Steenfruit is het belangrijkste product bij Marti Fruit. Het wordt voornamelijk in Murcia en in mindere mate in Valencia geteeld. Daarnaast teelt het bedrijf kaki's, ook in Valencia. Het fruit wordt geleverd aan supermarktketens en groothandelsmarkten in vooral Duitsland, Italië, Frankrijk en België.

Marti Fruit heeft bovendien plannen om pruimen toe te voegen aan het assortiment. "We zijn op zoek naar geschikte rassen binnen onze kwaliteitsnormen", zegt de manager van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Martí Sentandreu
Marti Fruit
C/ Les Escoles, 50
46837 Quatretonda (Valencia) – Spanje
Tel: +34 962 264 791
[email protected]
martifruit.com

Publicatiedatum: