Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita opent grootste rijpingscentrum van Europa in Italië

Op 16 april jongstleden vond de opening plaats van het grootste Chiquita rijpingscentrum in Europa te Cortenuova, in de Italiaanse provincie Bergamo. Het bevindt zich in de logistieke hub van Gi.Ma.Trans. De inhuldiging werd bijgewoond door provincieraadslid Massimo Cocchi, partners uit de sector en klanten van het bedrijf.

"De opening van het nieuwe rijpingscentrum benadrukt onze toewijding aan innovatie, kwaliteit en duurzaamheid in de bananensector. Deze faciliteit is strategisch gelegen in het logistieke hart van Italië en weerspiegelt onze belofte van uitmuntende kwaliteit aan de consumenten en ondersteuning aan alle handelspartners", aldus Joop in 't Veen, Ripening & EME Transportation Manager bij Chiquita.

Stefano Quarti, CEO van Gi.Ma.Trans, en Romano Costabile, commercieel directeur van Chiquita Italië

Het distributiecentrum beschikt over 24 dubbeldeks rijpingscellen voor 48 pallets, 2 verpakkingslijnen die tot 45 trays/minuut produceren en opslagcapaciteit. De cellen maken gebruik van de nieuwste koeltechnologieën om een efficiënte temperatuurdaling met minimale luchtontvochtiging binnenin te garanderen, wat zorgt voor optimale omstandigheden voor de rijping.

De verpakking vindt plaats in een omgeving met gecontroleerde temperatuur om de beste condities van de bananen te handhaven. Met laadperrons aan beide zijden zorgt Chiquita voor een vlotte aan- en afvoer, waardoor een veilige en efficiënte werkomgeving wordt gecreëerd.

"We zijn trots dat Chiquita Gi.Ma.Trans heeft gekozen als facility provider om zijn eerste rijpingscentrum in Italië te openen. Dankzij onze dertigjarige ervaring zijn we goed bekend met de behoeften van de AGF-sector en de retail en staan we altijd klaar om de flexibiliteit te bieden die de sector nodig heeft, met hoge standaarden die overeenkomen met de kwaliteit van de Chiquita producten. Met dit magazijn van 15.000 vierkante meter voor de rijping van bananen voldoen we niet alleen aan specifieke productbehoeften, maar ontwikkelen we ook verdere vormen van samenwerking, zoals uitbreiding naar geconditioneerd transport", zegt Stefano Quarti, CEO van Gi.Ma.Trans.

Het nieuwe Chiquita rijpingscentrum versterkt de logistiek en distributie van merkbananen in Italië en brengt ook aanzienlijke voordelen voor de lokale economie, dankzij de creatie van werkgelegenheid en de bevordering van duurzame industriële praktijken, gericht op het verminderen van de milieu-impact en het promoten van een gezonde levensstijl.

Publicatiedatum: