Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Greeve, Anaco & Greeve:

"We leveren steeds meer bananen aan andere rijpers in Oost-Europa"

Tholen - "We hebben een goede periode achter de rug op de bananenmarkt. Inmiddels staan de prijzen iets meer onder druk. Eigenlijk zie je dat elk jaar wel dat als het overige zomerfruit op de markt komt, de bananenconsumptie wat afneemt", vertelt Robert Greeve van Anaco&Greeve uit Poeldijk. "De groen-prijs ligt momenteel rond de 16 euro. De aanvoer is momenteel niet gigantisch hoog en zal ook wel redelijk stabiel blijven."

"Voor ons zijn de bananen in aandeel alleen maar belangrijker geworden. We voorzien groothandels en foodservicebedrijven door heel Europa. Ook zie je dat we steeds meer bananen leveren aan andere rijpers in bijvoorbeeld Oost-Europa. Maar het is niet meer zoals vroeger dat we vanuit hier veel in Zuid-Europa kunnen leveren, die handel gaat met de containers allemaal rechtstreeks en worden in elke haven gelost."

"Een goede vraag zien we wel uit Oekraïne. Voorheen kwamen de bananen altijd in Odessa binnen, maar nu dat door de oorlog niet meer gaat, zie je dat Oekraïne vooral bananen vanuit Noordwest-Europa haalt, die markt is voor ons alleen maar gegroeid. Ook zien we door de jaren heen de vraag naar biologische bananen toenemen."

Voor meer informatie:
Robert Greeve
Anaco & Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
Tel: 0174-210200
[email protected]
www.anacogreeve.nl