Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding Spaans areaal pompoenen door sterke vraag

Spanje is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de pompoensector in Europa, met name de regio Valencia. Daar bevindt zich ook FlorFruits, een bedrijf dat sinds 1975 gespecialiseerd is in de teelt van pompoenen. Om de Europese retail jaarrond te voorzien van product heeft het percelen in meerdere teeltgebieden.

"Met ons bedrijf in Peru, FlorFruits Perú, kunnen we pompoenen leveren wanneer het Spaanse seizoen ten einde is, namelijk vanaf december. Dit jaar hebben we 120 containers geladen met variëteiten zoals Muskat, Sweety Queen, Carruécano, Delica en Hokkaido", legt Vicent Bataller uit.


Hokkaido pompoen

"De meest gevraagde rassen op dit moment zijn de Carruécano en de Hokkaido, die zeer populair zijn in Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa. Maar we hebben eigenlijk contracten met klanten en supermarkten door heel Europa voor een service het hele jaar door, zowel voor deze variëteiten als voor de andere, waaronder Sweety Queen, onze eigen variëteit die we ontwikkeld hebben dankzij een onderzoeksovereenkomst met een team van de Universiteit van Valencia. Sweety Queen is populair in Spanje en Duitsland."


Carruécano pompoen

"Desalniettemin zijn we bij FlorFruits zeer gericht op export. Driekwart van onze pompoenen worden naar het buitenland verzonden. In totaal brengen we tussen de 7 en 8 miljoen kilo per jaar op de markt", vertelt Vicent.


Sweety Queen pompoen

Spanje is de grootste exporteur van pompoenen in Europa. In 2023 verkocht het voor €41 mln aan pompoenen in het buitenland, 107% meer dan tien jaar ervoor en zelfs 57,9% meer dan in 2019, zo blijkt uit exportgegevens gedeeld door branchevereniging Fepex.

"Dit jaar hebben we het areaal op onze teeltlocaties in Valencia met 35% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar, omdat we het aantal programma's met supermarkten in Europa hebben verhoogd. Voor Halloween hebben we de teelt met 50-60% verhoogd. In die periode hebben we eigenlijk nooit genoeg pompoenen voor de vraag die er is", besluit Vincent.

Voor meer informatie:
FlorFruits
Pol. Ind. EL Plá, Parcela 11, A y B
46290 Alcàsser (Valencia) – Spanje
Tel: +34 685 60 23 23
[email protected]
https://florfruits.com

Publicatiedatum: