Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitwinkel in Tokio stalt fruit uit als museumstukken

In Japan gaat de waardering voor fruit gepaard met aanzienlijke financiële investeringen. Consumenten zijn er bereid hoge prijzen te betalen voor premiumrassen. Een opmerkelijk voorbeeld is de Ruby Roman druif, geteeld in de prefectuur Ishikawa, waarvan een tros in 2022 voor 1,5 miljoen yen (€ 9.200) over de toonbank ging.

Deze druiven zijn onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles op gewicht, suikergehalte en kleur. Aankopen van duur fruit worden vaak gedaan door bedrijven en uitgebreid behandeld door de media.

Gespecialiseerde fruitwinkels in heel Japan, zoals Takano Fruit Parlour in het treinstation Shinjuku in Tokio, bieden een breed scala aan duur fruit. Je kunt er Miyazaki mango's kopen voor €280, Sekai-Ichi appelen voor €35, maar er zijn ook goedkopere opties zoals kersen voor €9 en aardbeien voor €6. De presentatie van fruit in deze winkels is vergelijkbaar met luxegoederen, met individuele verpakkingen en displays die de perfectie van het fruit benadrukken.Het fruit wordt doorgaans in kassen geteeld met uitgekiende voedingsstoffen en sommige fruitsoorten worden zelfs gemasseerd. Unieke vormen, zoals vierkante meloenen en peren in de vorm van een Boeddha, zijn ook populair. Duur fruit heeft vaak een beschermde geografische aanduiding, die informatie biedt over de herkomst en het smaakprofiel. Fruit in Japan wordt geconsumeerd als onderdeel van luxemaaltijden of aangeboden als een prestigieus geschenk. Takano Fruit Parlour organiseert ook workshops over fruit snijden en serveert op fruit gebaseerde desserts.

Bron: theage.com.au

Foto's: Takano Fruit Parlour

Publicatiedatum: