Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelexport naar Wit-Rusland van 1 april tot 1 augustus toegestaan

Van 1 april tot en met 31 juli van dit jaar is de handel in appelen met Wit-Rusland toegestaan, wat een belangrijke ontwikkeling betekent voor zowel Poolse exporteurs als Wit-Russische importeurs.

Het Pools Instituut voor Landbouw- en Voedingseconomie (PIORiN) heeft eerste gegevens vrijgegeven over de appeluitvoer naar Wit-Rusland voor de eerste week van april. Tot 7 april hebben Poolse exporteurs meer dan 2.191 ton appelen naar Wit-Rusland verscheept.

Is dit een significant volume? Gesprekken met belanghebbenden in de sector suggereren een enigszins terughoudend perspectief. Hoewel de eerste week van april bemoedigende cijfers laat zien, blijft men voorzichtig.

Desalniettemin blijven er zorgen bestaan over de aangeboden tarieven. Er zijn meldingen dat Wit-Russische kopers niet tevreden zijn met de voorgestelde prijzen.

Wit-Russische bedrijven zijn zeker op zoek naar appelen, maar ze streven naar kosteneffectieve opties zonder in te boeten aan kwaliteit. Om handelsoperaties soepel te laten verlopen, is het essentieel dat beide partijen een gemeenschappelijke basis vinden, wat zal resulteren in tevredenheid bij alle betrokkenen, inclusief de telers die afhankelijk zijn van eerlijke prijzen voor de appelen die in gekoelde magazijnen zijn opgeslagen.

Poolse handelaren pleiten voor een toename van de hoeveelheid appelen die naar Wit-Rusland wordt geƫxporteerd. Echter, wordt erkend dat deze hoeveelheden waarschijnlijk niet zullen leiden tot volledige uitputting van de Poolse appelvoorraden.

Bron: sadyogrody.pl

Publicatiedatum: