Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
El Melonero (Spanje)

"Met goede kwaliteit Brazilië en Senegal neemt meloenenconsumptie jaarrond toe"

De eerste Spaanse watermeloenen zijn weer geoogst in Almería, zij het nog in zeer beperkte hoeveelheden. Het Piel de Sapo meloenenseizoen gaat over enkele weken van start. Voorlopig domineert het product uit Senegal de markt.

"We hebben nog ongeveer twee weken te gaan met de Piel de Sapo meloenen en de watermeloenen van Senegal", vertelt Antonio Agudo, manager van het Spaanse Hermanos Agudo, beter bekend onder de merknaam El Melonero. "We zijn erg tevreden met de kwaliteit van het Senegalese product dit jaar."

"Op dit moment komen alle Piel de Sapo meloenen uit Senegal. De oogst in Almería zal met enige vertraging komen door de regen in de paasweek, maar de impact op de gewassen zelf is niet groot", legt Antonio Agudo uit.

Het meloenenaanbod is momenteel niet erg hoog. "Op dit moment zitten we op 20% van onze capaciteit in vergelijking met wat we verhandelen tijdens het Spaanse seizoen, maar omdat de vraag niet levendig is, is er een zeker evenwicht in de markt", merkt de manager van El Melonero op.

"Er is al wat oogst van watermeloenen in Almería, maar wij wachten liever tot de maten groter zijn en binnen onze kwaliteitsnormen vallen", stelt Antonio Agudo.

Ongeveer 70% van het fruit dat dit Madrileense bedrijf op de markt brengt – zo'n 21 mln kilo per jaar –, zijn Piel de Sapo meloenen. De rest is watermeloen. Jaarrond wordt geleverd aan supermarktketens, met ook een deel aan groothandelsmarkten. Het gros van de volumes wordt op de Spaanse markt afgezet, maar het belang van de export begint toe te nemen.

"Piel de Sapo meloenen worden traditioneel in Spanje geconsumeerd,. Toch neemt de bekendheid ook in andere Europese landen toe en dus ook onze export. En hoewel dit fruit met de zomer wordt geassocieerd, merken we dat de consumptie van meloen licht toeneemt tijdens de rest van het jaar, wat mogelijk is door de goede kwaliteit van Brazilië en Senegal, die nauwelijks onderdoet voor die van de Spaanse meloenen", besluit Antonio Agudo.

Voor meer informatie:
Antonio Agudo Contreras
Hnos. Agudo Contreras (El Melonero)
Ctra. Titulcia, 37
28360 Villaconejos (Madrid) – Spanje
Tel: +34 918938081
Mob: +34 609712798
[email protected]
www.melonero.com

Publicatiedatum: