Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AI voorspelt perzikoogst

In Spanje is een kunstmatig intelligentie (AI)-systeem gebruikt in perzikboomgaarden om het aantal bloemen in de bomen te tellen en te schatten met een nauwkeurigheid van 90%, waarmee de nauwkeurigheid van 50% tot 70% van handmatige tellingen wordt overtroffen.

Deze AI-technologie, een gezamenlijke ontwikkeling door het Britse National Robotarium Institute samen met onderzoekers uit Chili en Spanje, werd getraind om de oogst van fruitbomen maanden van tevoren te voorspellen. Met behulp van beelden die zijn vastgelegd door standaard smartphones analyseert de AI plantenpatronen om bloemen te identificeren, zelfs die gedeeltelijk verborgen zijn.

In september wordt de nauwkeurigheid van de voorspellingen van de perzikoogst door AI geƫvalueerd. Bij succes kan de toepassing worden uitgebreid naar andere fruitsoorten zoals appels, peren en kersen. Fernando Auat Cheein van het National Robotarium benadrukte het brede potentieel van deze technologie en merkte op dat Spaanse telers de eenvoud en precisie ervan waarderen bij het beheer van hun teelt.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: