Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede lading Paraguayaanse kaki's naar Spanje

Op maandag 8 april werd een nieuwe lading Paraguayaanse kaki's verzonden naar de Spaanse stad Valencia, bestaande uit zes containers met in totaal 130.000 kilo. De voorzitter van de Nationale Dienst voor Plantgezondheid en Zaden (Senave), Pastor Soria, verwacht dit jaar een totale export van 300 ton.

De verzending werd georganiseerd door Frutas del Paraguay, een dochterbedrijf van Cerro Corá uit het departement Misiones. Soria ziet een goede vraag in Europa, waar de prijs kan variëren tussen €4 en €8 per kilo.

Er zijn stappen ondernomen om het transport naar de haven van Paranaguá te versnellen, met als doel de transittijd te verkorten, die nu 40 tot 45 dagen in beslag neemt. Er zijn al onderhandelingen gestart met de Braziliaanse overheidsinstanties om een vlottere doorvoer te verzekeren, zonder evenwel de koudeketen te onderbreken.

In 2026 wil het bedrijf zijn maximale productiecapaciteit bereiken. Deze inspanning maakt deel uit van een bredere strategie om de Paraguayaanse fruitsector te versterken, gebruikmakend van de gunstige weersomstandigheden van het land om nieuwe markten en sectoren te verkennen.

Bron: lanacion.com.py

Publicatiedatum: