Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste oogst van in vitro vermeerderde Blue Java bananen in India

Het Indiase Rise n' Shine Biotech heeft Blue Java in vitro vermeerderd, een exotisch bananenras met een onderscheidende smaak en kleur. Het ras is ondertussen commercieel beschikbaar in India na een eerste oogst op 2 april. Bhagyashree P. Patil, oprichter van Rise n' Shine Biotech, bedrijfsleider Amy Patil en technisch manager Anil Kadam waren aanwezig bij de eerste oogst op het teeltbedrijf van Abhijeet Patil, die één hectare van dit ras heeft staan.

Abhijit Patil is een ingenieur en teler en woonachtig in Karmala Taluka, in het district Solapur. Hij staat bekend om zijn teelt van rode bananen, dragonfruit en appelen. Behalve Abhijit hebben talrijke andere telers dit bananenras geteeld, met grote opbrengsten als resultaat. Rise n' Shine Biotech bood deze telers uitgebreide begeleiding en assisteerde hen bij elke stap, van het planten tot het oogsten.

Blue Java bananen zijn rijk aan voedingswaarde en bieden meerdere gezondheidsvoordelen zoals spierregeneratie, het matigen van de bloedsuikerspiegel, het bevorderen van gewichtsverlies, het verminderen van slapeloosheid, het ondersteunen van de spijsvertering, het voorkomen van kanker en het ondersteunen van de hartgezondheid. Dit bananenras is afkomstig uit Zuidoost-Azië en staat ook bekend als vanillebanaan vanwege z'n vanillesmaak. Blue Java bananen zijn populair op de markt en worden verkocht tegen een hoge prijs in grote steden en de betere horeca in het hele land.

"Als biotechbedrijf en als burgers van Maharashtra zijn we trots om getuige te zijn van de eerste succesvolle oogst van Blue Java bananen die door ons zijn ontwikkeld", zegt P. Patil. "De unieke kenmerken van dit fruit hebben de aandacht getrokken van zowel telers als consumenten. De vraag is lucratief in het hele land. Ik feliciteer het hele team dat betrokken is bij het ontwikkelingsproces en de telers die op ons hebben vertrouwd. We leveren telers hoogrenderende planten samen met gedetailleerde begeleiding in de verzorging ervan."

Voor meer informatie:
Rise n' Shine Biotech
Tel: +91 20 66785700 (India)
[email protected]
www.risenshine.in

Publicatiedatum: