Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes programma uit naar 14 extra gemeenten

Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes. Bij dit programma, een samenwerking tussen ALDI in Nederland en lokale JOGG-gemeenten, krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen, zo meldt de supermarktketen.

De kick-off werd in het ALDI-filiaal in Beilen verricht door wethouder Rico Schans, Wineke Holtrop, JOGG-Regisseur Midden-Drenthe en Frank Ferket, District Sales Manager van ALDI Groningen. Ook kinderen van kinderdagverblijf Olke Bolke in Beilen waren hierbij aanwezig. Zij kregen een rondleiding door het ALDI-filiaal en mochten meteen proeven van verse komkommer en tomaat.

Groente als tussendoortje
Het programma Groenteboxjes is ontwikkeld door JOGG Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door ALDI in Nederland. Dit programma biedt opvoeders en pedagogisch medewerkers praktische handvatten om groente als tussendoortje te integreren in het dagelijks ritme van de kinderen. De samenwerking begon in 2018 met een pilot op 26 kinderdagverblijven in de provincie Limburg. De effectiviteit van het programma werd aangetoond door de Universiteit Maastricht.

Het succes van het programma Groenteboxjes in Limburg was voor ALDI en JOGG de reden om de samenwerking uit te breiden naar meer gemeenten verspreid over Nederland. Naast Midden-Drenthe gaan er in de eerste helft van dit jaar nog 13 nieuwe gemeenten deelnemen aan dit programma. In totaal doen er dit jaar ruim 3.500 kinderen mee.

Gezonde leefstijl stimuleren
Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility bij ALDI in Nederland: "Het stimuleren van een gezonde leefstijl is een van de focusthema's van ons duurzaamheidsbeleid. Het bieden van gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Door de samenwerking met JOGG kunnen we het eten van groenten op kinderdagverblijven door heel Nederland stimuleren en al op jonge leeftijd de basis leggen voor een gezond eetpatroon."

Wineke Holtrop, JOGG-Regisseur Midden-Drenthe: "Kinderen krijgen vaak niet de aanbevolen hoeveelheden groenten binnen. Het programma Groenteboxjes is bewezen effectief om daar iets tegen te doen. Heel mooi dat we dit programma samen met ALDI nu ook in Midden-Drenthe kunnen introduceren en nog meer kinderen op een speelse manier kunnen leren om dagelijks genoeg groenten te eten."

Wethouder Schans: "Geweldig dat het programma Groenteboxjes nu ook op kinderdagverblijven in Beilen en Smilde beschikbaar is. Het is heel belangrijk om al op jonge leeftijd de basis te leggen voor gezonde eetgewoontes, want jong geleerd is oud gedaan. We zijn als gemeente Midden-Drenthe blij dat ALDI en JOGG hier gezamenlijk in optrekken."

Bron: Aldi

Publicatiedatum: